Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.06.2020 10:57

Відео, як ключовий інструмент на місцевих виборах

Керівник спецпроектів комунікаційного агентства RMA

Топ-5 вимог до відеоролика, який сподобається вашим виборцям.

Виборчі кампанії минулого року засвідчили, що відеоролики стали одним із найважливіших способів комунікації з виборцями. На місцевих виборах роль відео зросте іще більше. Це зумовлене особливістю місцевих кампаній: люди хочуть побачити їхнє місто і те, як воно зміниться.

Якщо ви кандидат на місцевих виборах, то скоріше за все вам доведеться звертатися до сторонніх підрядників, щоб вони зробили вам відеоролики. От головні вимоги, якими мають бути ці відео.

Сторітелінг

Найперше – це правильний сторітелінг. Ви через кожне окреме відео повинні розповідати якусь невеличку історію. І з цих маленьких історій вже складатиметься велика. Це має бути історія про вас і про ваше місто. Сторітелінг загалом – це основа сучасної культури. Люди люблять історії, люди люблять дивитися історії, і, що теж дуже важливо, люди люблять ділитися історіями. Тож розкажіть за допомогою відео свою власну історію.

Меседж

Це повинно бути щось дуже просте і дуже доступне. Ваш меседж. Те, з чим ви йдете до людей. Ми в агентстві RMA завжди нагадуємо нашим клієнтам, що меседж повинен бути в кожному комунікаційному продукті. І не треба боятися, якщо він повторюється. Так влаштована людська увага. Якщо ви хочете, щоб вас почули і правильно зрозуміли, треба бути дуже наполегливим.

Картинка

Ваше відео має бути простим але водночас візуально привабливим. Загальнонаціональні кампанії вимагають пафосних і дорогих роликів. На місцевих виборах такі не потрібні. Але стежити за «якістю картинки» все одно доведеться. Якщо, звісно, ви хочете, щоб ваш виборець після першого відео подивився інші, які ви розміщуватимете.

Платформа

Якщо дуже спрощено: Фейсбук для коротких, а Ютьюб для довгих відео. Ні в якому разі не забувайте ще й про Інстаграм. Там дуже активна і цікава аудиторія і як правило невелика конкуренція з боку інших політиків. Звісно, можна подивитися і в бік ТікТоку, але краще не треба. Загалом, якщо ви враховуєте вимоги платформи, у вас більше переглядів і більше лайків.

Кількість

Це якраз той випадок, коли кількість може побити якість. Ваших відео має бути багато. Привчіть аудиторію до того, що ви спілкуєтеся з нею в такий спосіб. Експериментуйте з форматами: робіть живі трансляції, інфографічні ролики, монтуйте відеорелізи, записуйте репортажі про власну виборчу кампанію. Саме так ви і зрозумієте, що "заходить", а що не дуже.

І наостанок кілька важливих інсайдів про відео на Фейсбуці. Аналітики Socialinsider проаналізували майже 10,5 мільйонів відео на ФБ. Якщо ви запостите вертикальне відео, його дивитимуться вдвічі краще, ніж горизонтальне. Добре, якщо тривалість вашого відео від 2 до 5 хвилин. Але, якщо вже запустили живу трансляцію, бажано, щоб вона тривала понад годину.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]