Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.07.2010 14:26

Рішення про підвищення цін на газ для населення буде оскаржене в суді

Голова Національного форуму профспілок України

Національний форум профспілок України оскаржуватиме підвищення ціни на природній газ для населення у суді.

Національний форум профспілок України оскаржуватиме підвищення ціни на природній газ для населення у суді.

Намагання влади перекласти проблеми економіки на пересічних українців, особливо в умовах кризи, є недопустимим. Варто наголосити, що підняття ціни на газ для населення є необґрунтованим, оскільки населення України споживає саме український газ, а не завезений ззовні.

З огляду на те, що урядові плани щодо підвищення ціни на газ порушують конституційний принцип заборони прийняття рішень, які погіршують соціальне становище громадян, НФПУ має намір подати судовий позов до Національної комісії регулювання електроенергетики України про скасування Постанови № 812, оскільки дана Постанова не була погоджена зі Спільним представницьким органом профспілок.

Нагадаю, що НФПУ вже мав позитивний досвід блокування рішень Уряду про підвищення тарифів для населення через суд. Зокрема, 31 серпня 2009 року Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов Національного форуму профспілок України, в якому оскаржена Постанова НКРЕ від 9 липня 2009 року про підвищення ринкових цін на природний газ для населення.

Апелювання влади до зобов’язань перед МВФ можна цілком вважати неправомірним, до того ж представники влади неодноразово заявляли про те, що зниження ціни на російський газ дозволить відмовитися від підвищення роздрібних цін на блакитне паливо для населення.

Тому, перш ніж вести мову про додаткові стягнення з громадян, влада повинна розробити та прийняти чіткий план реформ у сфері житлово-комунального господарства. Спочатку, необхідно розмежувати тарифи на послуги для найбідніших і найбагатших. Зокрема, варто запровадити податок на майно, внаслідок якого заможні громадяни допоможуть акумулювати кошти для бюджету і комунальних субсидій соціально незахищеним особам. Крім того, необхідно запропонувати чітке планування витрат на реформаторські заходи, адже сьогодні до 60% води і 80% тепла втрачається, не доходячи до споживача.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]