Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.07.2010 14:22

Замість гуманітарного віце-прем’єра Україні потрібен «соціальний»

Голова Національного форуму профспілок України

Посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань в Уряді варто було б скасувати, впровадивши замість неї посаду віце-прем’єра з соціально-економічних питань. Це є логічним, адже сьогодні, у часи кризи, питання соціального захисту для багатьох українців є найгост

Посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань в Уряді варто було б скасувати, впровадивши замість неї посаду віце-прем’єра з соціально-економічних питань. Це є логічним, адже сьогодні, у часи кризи, питання соціального захисту для багатьох українців є найгострішими.

В нашій державі існує парадоксальна практика – маємо сім віце-прем’єрів, а люди не отримують своєчасних зарплат та гідних пенсій. Не можуть не викликати стурбованості нинішні проблеми соціальної сфери -  борги по зарплатах, які на сьогодні сягають 1,8 млрд. гривень, низький рівень зарплати, яка на сьогодні є найнижчою в Європі, та  відсутність дієвої програми щодо створення нових робочих місць.

Тому, віце-прем’єр з соціально-економічних питань мав би, насамперед, зосередитися на виконанні соціальних зобов’язань держави та підприємств перед робітниками, а також на міжгалузевій координації нагальних реформ у соціальній сфері – пенсійній реформі, реформі соціального страхуванні та запровадженні медичного. 

Підкреслю, що ідея запровадження такої посади підтримується у профспілковому русі, і є консолідованою пропозицією до нинішньої влади. Уряду варто зважити на те, що впровадження «соціального» віце-прем’єра підсилить політичну стабільність влади, оскільки гуманітарні питання у своїй більшості вносять розкол в українське суспільство, а соціальні, навпаки, об’єднують його.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]