Про автора

Геннадій Васюков IT-підприємець

Професійна діяльність. ІТ-підприємець, інвестор, засновник міжнародного платіжного сервісу Wayforpay, інтернет Холдингу UNIVERSAL COMMERCE GROUP, компанії Tamga, яка займається розробкою програмного забезпечення та маркетингових рішень для фінансових компаній та банків.

З 2006 року у складі Наглядової Ради Холдингу Global Spirits (Україна, РФ, США) – найбільшого алкогольного холдингу у Східній Європі (ТМ "Хортиця", "Шустов").

У 2007 році разом з міжнародною юридичною компанією Chadbourne & Parken (США) провів консолідацію активів Global Spirits AMG-77 та реструктуризацію Холдингу. У тому ж 2007 році очолив проєкт із залучення 88 млн доларів від банку Credit Suisse для придбання ЗАТ "Одеський коньячний завод". У 2008 році організував та супроводжував випуск корпоративних облігацій Холдингу на суму 125 млн гривень. Супроводжував процес первинного публічного розміщення акцій холдингу (IPO) на Лондонській фондовій біржі (LSE). У 2011 році керував покупкою лікеро-горілчаного заводу "Гетьман".

У 2012 році разом із партнерами заснував міжнародний інтернет холдинг Universal Commerce Group, орієнтований на створення it продуктів та сервісів й інвестування в онлайн проєкти на ранніх стадіях. UCG об'єднує 25 проєктів у сфері електронної комерції, рекрутингу, нерухомості, порівняння цін, охорони здоров'я, fashion-індустрії та online media. Більшість проєктів Холдингу пов'язані з агрегацією великих даних та високонавантажених систем.

У 2012 році, разом із групою підприємців на чолі з Андрієм Бронецьким, Холдинг викупив проєкт Аport у ВимпелКому, який у 2000 році придбав його у Golden Telecom.

У 2015 році заснував платіжний сервіс Wayforpay (Україна).

У 2016 році один із проєктів Холдингу Modasto увійшов до списку Top 5 Fashion E-commerce Websites за версією журналу Forbes.

Кандидат наук.

Автор 11 наукових праць.

Контакти
E-mail: [email protected]