Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.10.2021 07:18

Газовий Меморандум від уряду – чергова "змануха" для громад?

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022. І що далі?

Але, в даному випадку, цікавить реакція депутатів Львівської обласної ради (а також багатьох інших обласних рад), особливо бюджетної комісії та і фракцій загалом. Не всі бюджети громад Львівщини "дотянуть" до завершення року, бракує коштів в освітній сфері та медичній, зате "фуршетні" бюджети, це взагалі космос.

Від перестановки доданків грошових коштів у зведеному бюджеті більше не стане, а відповідно і газу в сховищах також. Потрібні не ручне управління з віртуального латання «дірок»,  а проривні стратегічні рішення, особливо на регіональному рівні.

Візьмемо, для розгляду Львівщину.

Чи є, наприклад, стратегії для громад на Львівщині які суттєво збільшують робочі місця, сприяють залученню інвестицій, формування проривних «стартапів», побудову інноваційної регіональної економіки?

Саме такі стратегії територіальних громад, які пропонують зростання регіонального валового продукту в десятки разів  спроможні вивести Львівщину з економічного колапсу, а не перекидання відсотків з одного бюджету в інший! 

Розподіл ПДФО – дійсний стан

Громади – 60%

+

Обласний бюджет – 15%

+

Державний бюджет – 25%

=

100%

 

Розподіл ПДФО – пропонований стан – варіант №1

Громади – 64%

+

Обласний бюджет – 11%

+

Державний бюджет – 25%

=

100%

 

Розподіл ПДФО – пропонований стан – варіант №2

Громади – 64%

+

Обласний бюджет – 15%

+

Державний бюджет – 21%

=

100%

 

Від того, що ми заберемо кошти з обласного чи державного бюджету, суть ж не зміниться!!! Реально грошей не має!

Потрібні креативні проривні регіональні рішення спрямовані на суттєве зростання економіки! Потрібні рішення, які перетворять Львівщину, а від так і всю Україну на «кремнієву долину»!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]