Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.06.2021 01:38

Економічне невігластво – це не суто українські реалії

Економіст, експерт-аналітик

Застосування bitcoin для внутрішніх розрахунків в Сальвадорі.

Декілька слів щодо рішення влади Сальвадора використовувати для внутрішніх розрахунків bitcoin.

Економічне невігластво - це не суто українські реалії. Ще у 2001 році, за часів президента Francisco Flores, у Сальвадорі замість національної валюти у внутрішніх розрахунках почали використовувати долар США. Це такий спосіб боротися з головною біллю обезголовленням. 

На певний час застосування іноземної твердої валюти для внутрішніх розрахунків забезпечує цінову стабільність в економіці, але згодом економіка неминуче втрачає можливості для розвитку.

Гроші - це не тільки засіб обігу та платежу, а ще і міра вартості. 

До речі, економічну суть цієї функції грошей, на жаль, дуже погано розуміють у Нацбанку, і не тільки в ньому.

Регулюючи вартість національних грошей до грошей інших країн, можна створювати конкурентні можливості для національних товаровиробників. Цей інструмент постійно використовує Китай в своїй економічній політиці.

Що ж до bitcoin,який вирішили в Сальвадорі використовувати для розрахунків у межах країни, то вже колись детально пояснював, чому децентралізовані криптовалюти, у тому числі bitcoin, не має майбутнього. Повторювати не буду, просто раджу прочитати мою статтю трирічної давнини Чому у біткоіна немає майбутнього”.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]