Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.04.2020 14:05

Екологія та наслідки

CEO у групі компаній Mediatrade

Косметичними діями нічого не змінити. Тільки радикальний підхід, бо від цього залежить здоров‘я наших дітей.

Зараз всі відчули, що екологія - це не щось незрозуміле і що це стосується кожного..

Я про це вже пишу і кажу періодично останні 10 років.. багато активних людей в Києві і по Україні б'ються за збереження зелених зон, річок, лісів тощо. З них декого б‘ють, декого вбивають, на когось заводять кримінальні справи. І це лише гасіння «пожеж».

Ми ще не зрозуміли, що завтра всі відчуємо серйозну проблему з водою.. А ще деякі наслідки забруднення проявляються нешвидко і тому не дуже звертаємо на потуги дивних активістів..

В фб є група «екозагін», в якій по суті зібрана активна частина людей, які ці загрози усвідомлює, але я бачу, що викликів стільки кожен день, що фізично неможливо на все реагувати...

Ви спитаєте, що робити? Має прокинутись голова РНБО, а секретар підказати. Це пряма загроза національній безпеці. Має бути сформована досить жорстка стратегія екологічної політики.

Які мають бути закладені принципи?

1. Сталий розвиток. Що це таке? Погугліть

2. Будь-яка, річка, рослина та тварина, ну і зрозуміло людина, важливіші за будівництво, виробництво тощо. Це важко прийняти, але це є ключовим моментом.

3. Екологічні продукти як пріоритет(це може бути фішкою для країни в позиціюванні)

4. Публічний аналіз та моніторинг водних ресурсів(кількість, якість та використання від певної кількості споживачами). Це все досить легко зробити за допомогою GIS технологій та сучасних систем моніторингу. 

5. Термінове оснащення всіх шкідливих виробництв необхідними фільтрами та в разі можливості винесення їх за межи місць з переоснащенням на більш екологічні моделі. Держава має виступити помічником в частині кредитування таких проектів модернізації

6. Відмова від старих вугільних ТЕЦ в принципі. Допустити використання вугілля можна тільки в разі таких проектів, як в Німеччині без забруднення навколишнього середовища.

Можна продовжувати і деталізувати і далі. В коментах, певен, буде багато пропозицій. Але не можна мовчати і нічого не робити.

Косметичними діями нічого не змінити. Тільки радикальний підхід, бо від цього залежить здоров‘я наших дітей.

P.S. Політикам підказую: тема екології і здоров’я нації системно не зайнята і зараз в тренді. Давайте це зробимо порядком денним наступних виборів. Вам ваші діти подякують потім, а що може бути ціннішим?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]