Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.09.2019 22:52

Зеленський сьогодні справді може допомогти Трампу

Політконсультант. Президент Розвиткової Агенції Досліджень та Аналітики "RADA"

Щоб допомогти, потрібно просто не виконувати прохання про розслідування справ навколо Гантера Байдена

Сьогодні  різноманітні американські  видання вибухнули черговою ймовірністю імпічменту Трампу. CNN  взагалі вийшло з матеріалом під заголовком «У демократів вже немає ніякого іншого вибору, як здійснити імпічмент Трампу». І в центрі скандалу – Україна.  Точніше, телефонна розмова Презедентів Трампа та Зеленського, під час якої Дональд Трамп буцімто пропонував Володимиру Зеленського здійснити антикорупційне розслідування корупційних дій сина Джо Байдена в Україні в рамках його діяльності, як співробітника української енергетичної компанії Буризма.  Опоненти американського президента наполягають, що це була не просто пропозиція, а певний шантаж, при якому,як думають, виділення  військової допомоги Україні залежало саме від розпочатого кримінального розслідування проти справ сина Джо Байдена в Україні. 

Американські законодавці вважають такий підхід не просто неприпустимим, а й протизаконним. Бо батьки-засновника Штатів розглядали пост  Президента, як того, хто стоїть над процесами і виступає на захисті всіх американців, а не використовую спою посаду для своїх політичних інтересів – перемозі на президентських виборах.

Ця історія досягла величезного розголосу та великої серйозності, після того, як в своєму інтерв”ю Рудольф Джуліані, особистий адвокат Трампа не дав 100% гарантії, що Президент не наполягав на розслідуванні проти Байдена молодшого взамін оборонній допомозі Україні.  Президент Трамп навіть погодився на опублікування  стенограми телефонної розмови Трамп-Зеленський.  Та адміністрація американського  Президента що розмірковує в якому вигляді подати роздруківку. Адже лідери країн мають відчувати, що вони вільні говорити все відкрито і так як вважають під час розмов із Президентом США і можуть розраховувати не на максимальну публічність.

Історія з Буризмою та Гантером Байденом є величезним випробуванням для Президента Зеленського та української держави. Адже в 2016 році Україна вже потрапила в незручну ситуацію, коли, так би мовити,підігравала одному із кандидатів у Президенти США. Це був важкий досвід, коли і Президенту, і Посольству України в США  потрібно було довго показувати свою повагу до нового очільника Білого Дому і намагатися налагодити і персональні, і державні стосунки.  Це дуже добро знають в команді Володимира Зеленського. І, очевидно, не хочуть повторити помилку 2016 року. Головне – не втручатися у внутрішньо-політичні справи США.  І виглядає, що саме внутрішньо-політична ситуація в США може дуже допомогти Президенту Зеленському вийти без втрат із цієї непростої ситуації.

Адже головним ризиком для Трампа сьогодні знову став імпічмент.  Імпічмент. А не конкурент на президентських перегонах.  Так, Трамп хотів використати Україну проти іміджу Байдена, як в 2016 році використовували Росію проти іміджу Трампа.

Але.

Тепер ситуація критично змінюється. Якщо буде доведено, що Трам хотів натиснути на українського Президента розпочати розслідування проти Гантера Байдена, як умову для здійснення оборонної допомоги  Україні, то це буде беззаперечною передумовою для того, щоб розпочати процедуру імпічменту.  

Що може стати доказом у цій справі? 

Правильно. Розслідування проти Гантера Байдена.

То ж що потрібно Дональду Трампу, щоб у демократів не було повного  доведеного доказу для того, щоб розпочати процедуру імпічменту?  Правильно. Потрібно, щоб цього розслідування не було.

Це зараз є сильно картою у міжнародній грі нашого Президента.  Адже тепер під час його візиту на Генеральну Асамблею ООН на зустрічі із Президентом Трампом, Президенту Зеленському навряд чи  прийдеться чути прохання про розслідування проти Гантера Байдена. Можна буде зосередитись на ключових питаннях, які важливі для України.

То ж зараз для того, щоб допомогти Президенту Трампу, Україні не потрібно нічого робити навколо  прохань про розслідування  можливих справ із Гантером Байденом в Україні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]