Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.08.2017, 15:25

Приєднання до системи СЕТАМ збільшує конкурентні переваги банку

Ексгенеральний директор ДП «СЕТАМ»

Продаж майна через системи електронних аукціонів СЕТАМ не тільки вигідний всім без виключення українським банкам, а й дозволяє значно підвищити конкурентні переваги за рахунок вдалого продажу та підвищення фінальної ціни.

Продаж майна через системи електронних аукціонів СЕТАМ нетільки вигідний всім без виключення українським банкам, а й дозволяє значнопідвищити конкурентні переваги за рахунок вдалого продажу та підвищення фінальноїціни.

Бажаю вікнамина Верховну Раду

Переваги використання СЕТАМ дозволяють банкам продавати найширший спектр майна.Починаючи від елітного сегменту офісних та житлових приміщень до квартир вспальних районах міст. Наприклад зараз в системі оголошено продаж від Ощадбанкуелітної квартири по вулиці Івана Мазепи із початковою вартістю 67 мільйонівгривень.

А нещодавно було продано квартиру неподалік із будівлеюВерховної Ради України. Також банки продають офісні приміщення, промислову нерухомість,на кшталт заводів та фабрик або інші активи.

Конкурентнаціна

Завдяки системі аукціонів, банки можуть продаватиабсолютно різновекторні за ціновою аудиторією активи. При цьому ціна завждибуде конкурентною через особливості механіки електронного аукціону.

Кінцева ціна лоту залежить від початкової ціни таажіотажу від покупців. Якщо лот цікавий, а ціна нижча за ринкову, на аукціонможе заявлятись більше 10 учасників і фінальна ціна буде значно вище.  

Якщо ж на початку банк виставляє ціну, яка вища заринкову, ринок може не проявити активності, і це сигнал банку переглянути її в бікзниження. Але якщо все ретельно продумати можна в декілька разів перебільшитивласні очікування. Наприклад, рекордним для СЕТАМ був лот від Ощадбанку, колиціна підскочила з 73 до 104 мільйонів гривень. Мова йшла про промисловепідприємство, вигідно розташоване та на нього знайшлося багато бажаючихпокупців.

Безкоштовнаучасть

Окрім великих можливостей, система СЕТАМ не створює для банків жодних ризиків. Робота системи дляфінустанов безкоштовна, і послуги оплачує лише переможець торгів і лише увипадку їх вдалого закінчення. Тобто це чудова можливість для банку безкоштовнотестувати формати реаізації різного майна.

Сьогодні з системою вже співпрацюють всі системно-важливідля економіки банки. Лоти в системі розміщає Ощадбанк, Укргазбанк, ВТБ, ПУМБ,Укрексімбанк, Піреус банк. Зараз чекаємо розміщення перших лотів відПриватбанку завдяки виграному нами тендеру у липні цього року.

Ми очікуємо на продаж більше 2 тисяч об’єктів, в томучислі, декілька великих бізнес-центрів.

Запрошуємо інші фінансові установи до співпраці з нами тапродавати майно через СЕТАМ.

Останні записи