Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.11.2017, 11:32

Відбулися статутні зустрічі найбільшого гуманітарного об'єднання

Професійна благодійність

Минулого тижня, 6-11 листопада, в Анталії (Туреччина) відбулася масштабна подія, яка мала на меті окреслити майбутнє найбільшого в світі гуманітарного об’єднання – Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

ЦеСтатутні зустрічі представників Руху, в яких взяли  участь понад 900 делегатів з 188 національнихтовариств Червоного Хреста або Червоного Півмісяця, Міжнародної ФедераціїТовариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП), а такожМіжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ). Делегацію від ТоваристваЧервоного Хреста України (ТЧХУ) представили Президент Іван Усіченко,Генеральний директор Лілія Білоус та молодіжний координатор Марина Кожедуб.


Статутні зустрічі традиційно складалися з двох окремихподій:

  • 21-а Сесія Генеральної Асамблеї МФТЧХ і ЧП. ГенеральнаАсамблея – це вищий керівний орган МФТЧХ і ЧП, до якого входять 190 членів –національних товариств Червоного Хреста або Червоного Півмісяця.
  • Рада Делегатів – орган, в який входить також і МКЧХ. РадаДелегатів приймає рішення, що стосуються усього Руху в цілому.

6 листопада під час Генеральної Асамблеї був обраний новийПрезидент Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і ЧервоногоПівмісяця. Ним став Франческо Рокка, Президент Італійського Червоного Хреста.Вибори пана Рокка припали на особливий період для МФТЧХ і ЧП, а також усьогогуманітарного співтовариства. Гуманітарні організації реагують на численні ікомплексні глобальні виклики, намагаючись забезпечити найголовніші потребилюдей, які опинилися в складних обставинах, при цьому маючи обмежені бюджети.Новий Президент, його бачення і напрацювання, зіграють визначну роль узабезпеченні ефективної допомоги з боку національних товариств Червоного Хрестаі Червоного Півмісяця найбільш вразливим людям.

Також були обрані 4 Віце-Президенти МФТЧХ і ЧП – Абдул АзізДіалло (Сенегал), Мігель Анхель Віллароел Сьерраальта (Венесуела), Чен Жу(Китай) і Керем Кінік (Туреччина) – і склад Правління МФТЧХ і ЧП, до якого булиобрані 20 національних товариств.

На засіданні Генеральної Асамблеї виступив ПрезидентТовариства Червоного Хреста України Іван Усіченко. З метою привернути увагу доситуації в України міжнародної спільноти Президентом були окреслені основнігуманітарні проблеми та виклики в нашій країні та висловлена вдячністьчервонохрестній спільноті за суттєву допомогу Товариству в наданні допомоги внутрішньопереміщеним особам зі сходу України.

Делегація Товариства в рамках події провела 24 білатеральнихзустрічі з представниками інших партнерських національних товариств. Серед них,зокрема, зустрічі з товариствами Червоного Хреста або Червоного Півмісяця Туреччини,Ірану, Пакистану, Китаю, Швейцарії, Катару, Ізраїлю, Польщі, Люксембургу, США,Австрії, Німеччини. Мета таких білатеральних зустрічей – привернути увагу допотреб людей в Україні з числа найбільш незахищених верств населення тапостраждалих від збройного конфлікту. Важливим результатом однієї з такихзустрічей стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю міжТовариством Червоного Хреста України та Іранським Червоним Півмісяцем.

Серед проведених білатеральних зустрічей делегація ТЧХУзустрілася з приймаючою стороною – Турецьким Червоним Півмісяцем. ПрезидентТовариства Іван Усіченко і Президент Турецького Червоного Півмісяця докторКерем Кінік обговорили подальшу співпрацю в гуманітарній сфері і також, зогляду на обрання Президента Турецького Червоного Півмісяця на постВіце-Президента МФТЧХ і ЧП по європейському регіону, приділили особливу увагугуманітарним проблемам в регіоні та шляхам їх вирішення.

На Статутних зустрічах учасники обговорили також такіактуальні проблеми, як сучасна міграція і забезпечення безпеки та допомогимігрантам, ядерна зброя та шлях до її ліквідації, охорона здоров’я тазабезпечення психосоціальної підтримки постраждалим від збройних конфліктів абоприродних катастроф та інші. 

Останні записи