Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.01.2015, 11:45

Трошки про ціни на бензин

Професійна благодійність

Я не втомлююсь дивуватись наскільки у нас в країні "відокремлений" ринок нафтопродуктів від світового. Ми заливаємо близько 12 тисяч тонн пального щодоби через мережі АЗС, а чи справедливу ціну за нього платимо?

Наша країна переживає вкрай складні часи. Мизвикли щодня жити новинами зі сходу країни, переживати за кожного нашого бійця,мріяти про мир, збираючи десятки тисяч тонн волонтерської допомоги. Тому, добуденних речей ми звикли відноситись другорядно, особливо не звертаючи уваги напевні цінові коливання.

За останні десятиліття нас просто привчилирадіти навіть не здешевленню товарів, а просто сталим цінам хоч на щось… Тож,не дивно, що при тотальному падінні цін на нафту в світі, ми спокійновідносимось до «пікових» цін листопада місяця 2014 року, що «застигли» на таблоАЗС.


З листопада минулого року нафта впала з майже80 до 55 USD за барель, а ціни так і збереглись в районі 17-17,50 гривень за літрбензину А95. Детальна інформація, що порівнює ціни за минулий рік - запосиланням.


Щодня на АЗС України ми купуємо близько 12тисяч тонн пального, справедливість ціноутворення якого під великим сумнівом.Проте, чомусь ніхто з політиків, громадських діячів особливо питанням цін напаливо не переймаються. Годі й говорити про Антимонопольний комітет України,від якого взагалі ніякоїкористі немає. А тим часом, ми щедро заправляємо кишені власниківнафтокомпаній своїми грошима…
Останні записи