Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.11.2014, 10:09

Звіти фіскальної служби = динаміка податкового тиску

Це стає традицією - вихвалятись підвищенням протиправного тиску на бізнес. Адже знову, відкривши звіт роботи Державної фіскальної служби, споглядаємо сумнівну картину


Це стає традицією - вихвалятись підвищенням протиправного тиску набізнес. Адже знову, відкривши звіт роботи Державної фіскальної служби, споглядаємосумнівну картину:

Пункт 6.4.4 «Протягом звітного кварталу проведено 1100 позапланових документальнихперевірок платників податків за матеріалами судових органів, слідчих управліньфінансових розслідувань, інших правоохоронних органів і прокуратури, зарезультатами яких донараховано узгоджених грошових зобов’язань у сумі 190,5 млн. гривень. Зарезультатами перевірок, призначених відповідно до кримінального процесуальногозаконодавства, донараховано 624,7 млн. грн.,податкові повідомлення-рішення по яких відповідно до вимог п.86.9 ст.86 ПКУбудуть прийняті після набрання законної сили відповідними рішеннями судовихорганів».

Тобто, донараховано суму майже ВДІЧІ більше ніжу другому кварталі ( 326,9 млн. грн. ) по матеріаламперевірок за результатами яких НЕБУДЕ прийнято повідомлення-рішення ДО РОЗГЛЯДУ КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕНЬУ СУДІ.

Знову повторимось, навіщо така норма Кодексу,яка повністю право платника податків оскаржити матеріали перевірки, а лишезобов’язує «смирно» чекати своєї участі до НАБРАННЯ СИЛИ ВИРОКУ.

Але дивує зміст першого речення, 1100 (!) перевірок позапланових проведенов третьому кварталі за результатами яких донараховано узгоджених грошовихзобов’язань у сумі 190,5 млн. гривень.Адже, УЗГОДЖЕНІ ПОДАТКОВІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ, це ті, по яких було прийнято повідомлення-рішенняі яке, або не оскаржувалось або платник всі стадії програв. Тобто, за данимиматеріалами правоохоронних органів ПОВІДОМЛЕННЯ-РІШЕННЯ виносились(!).

Далі більше, ДФС у звіті рапортує, що протягомзвітного періоду проведено 5979 (!) документальних позапланових перевірок, зарезультатами яких донараховано 463,4 млн. гривень. Тобто донараховано на 161,3млн. грн. менше ніж за постановами слідчих, та дорученнями правоохороннихорганів,  а це значить, що саме на матеріалиправоохоронних органів зроблено перевагу у роботі, що звичайно є вигідним для тиску,адже унеможливлює оскарження матеріалів перевірок.   

П.С. Інформація для роздумів. За даними звіту про результатироботи за 3 квартал 2013 року (Міндоходів)  « за матеріалами підрозділів податковоїміліції, постановами (ухвалами) судів, органів досудового розслідування, донараховано987,7 млн. гривень » . В цьому кварталі ДФС, яка «іде на зустріч» бізнесу, не дотягнула – 363 млн. грн. Вірним шляхом крокує сучасна Державнафіскальна служба – наздоганяє ПАПЄРЕДНИКА!

Аналіз за попередній квартал

Останні записи