Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.09.2012 13:02

ПР готується відрядити до Києва багатотисячний десант "лівих" виборців

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Однією з головних технологій влади на виборах у столиці стане масова доставка, так званих, «лівих» виборців.

Сьогодні вже очевидно, що абсолютна байдужість, інфантильність та небажання йти до людей кандидатів від влади у столиці означає одне - вони готуються до масових фальсифікацій. Однією з головних схем спотворення результатів голосування стане масова доставка в Київ «лівих» виборців з різних регіонів України.

У Києві це стосується Дарницького, Солом'янського, Печерського та всіх інших районів міста. Кричуща ситуація складається в Солом'янському районі, в 222-му виборчому окрузі столиці. Тут кандидат-регіонал Максим Луцький, що є фактичним господарем НАУ (Національний Авіаційний Університет), планує здійснити перекидання студентів і викладачів з філій університету, що знаходяться в інших регіонах України. Зокрема, в Слов'янську, Кривому Розі та ін. Інформація про це вже пройшла в ЗМІ 12.09.2012. Завдання ставиться одне - приїхати в Київ і проголосувати за «потрібного» мажоритарного кандидата і партію влади.

Ми вже звернулися c проханням проконтролювати дану ситуацію до Комітету виборців України, а також Громадянської мережі «Опора», які здійснюють моніторинг виборчого процесу.

Єдина команда Об’єднаної опозиції «Батьківщина» та ВО «Свобода» в Києві буде жорстко, в рамках законів України, контролювати цю ситуацію і протистояти будь-яким незаконним діям представників влади.

 Ми знаємо все, що робиться і планується в їхніх штабах, тому наша реакція на будь-які незаконні дії буде оперативною. Ми відразу будемо повідомляти про це громадскість.

Об'єднана опозиція підготувала звернення до Конституційного суду, щоб змінити деякі норми чинного законодавства.

Йдеться про зміни до ст.7 п.3 Закону України «Про Державний реєстр виборців». Головним аргументом опозиції є норма, яка не дозволить громадянам без вагомих підстав голосувати в інших регіонах України, як за мажоритарного кандидата, так і за партійний список.

Зараз виходить так, що причиною для голосування жителя одного регіону в іншому може бути день народження тещі, поїздка в музей, на екскурсію або чиєсь там весілля, а це нівелює саму систему виборчого права. Отже важливо домогтися чіткого розуміння, вагомих підстав для необхідності виїзду та голосування громадян в інших регіонах України.

Сьогодні народний депутат України Володимир Бондаренко та група інших народних депутатів України від Об'єднаної опозиції підпишуть звернення до Конституційного суду, щоб змінити цю неконституційну норму, яка сприяє фальсифікації виборів.

В Києві будь-які провокації і фальсифікації не пройдуть!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]