Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.06.2011 11:07

Чи здатна ГПУ повернути все вкрадене у спілчан майно?!

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Спілчани дуже схвально сприйняли ініціативу Генеральної прокуратури України щодо перевірки дій посадовців з ФПУ по незаконному відчуженню майна. Незалежні профспілки не хочуть аби та "грязь", що поналипала до Федерації профспілок України відзеркалювалася

Спілчани дуже схвально сприйняли ініціативу Генеральної прокуратури України щодо перевірки дій посадовців з ФПУ по незаконн ому відчуженн ю майна . Такі дії Прокуратури ми не вважаємо втручанням у діяльність профспілок, а розцінюємо як ефективні дії прокуратури за дотриманням законодавства при розпорядженні державним майном. 

Те, що органами прокуратури заялено в різнах регіонах 48 позовів всиляє надію, що злочинці будуть покарані, а  майно буде повернуто його законному власнику.

Але це тільки частина справи. За неповними даними інвентаризації, проведенної Фондом держмайна в 1997 році (№10-16-3252 від 01.04.1997р.), які є в нашому розпорядженні, такі зловживання відбувалися у всіх областях.

В переліку тих, що були незаконно «прихватизовані» чи ліквідовані значиться понад 250 обєктів. І це обєкти не тільки санаторно-курортного комплексу. Це і котельні, і автопарки, і магазини, і дитячі садки, і підсобні господарства….

Серед цього переліку значаться будинки відпочинку «Вітчизна», «Северський Донець», «Поділля», «Лісова пісня»; санаторій «Ялинка»; Туристичні бази «Донець», «Лугань», «Прикарпаття», «Святошино», «Пуща-Водиця», ім. Мокроусова, «Львівська»; ресторан «Турист», туристичний комплекс «Світанок», туристичні клуби «Факел» та «Медобори»; кафе «Турист» та «Космос»; туристичний готель «Крим» та інш.

Аби встановити куди поділися ці об’єкти достатньо проревізувати дані вказаної інвентаризації ФДМУ та звірити їх з переліком тих, що були передані профспілкам у відання постановою Ради Міністрів Української РСР № 606 від 23.04.1960. 

Спілчани сподіваються, що перевірки з порушених питань будуть тривати і надалі, а розпочата справа буде доведена до кінця.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]