Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.08.2023 15:20

Гостинність для людей зі спеціальними потребами

CEO та засновник BRG hotels

Бойові дії створили нову категорію українців — люди зі спеціальними потребами. Як фізичними, так і психологічними — це стосується нас усіх

Український ринок рекреації та відпочинку повинен звернути увагу на новий тип гостя – людей, які отримали травми війни. Створення умов для реабілітації, обладнання готельних та відпочинкових комплексів інклюзивною інфраструктурою, впровадження в бізнес-практики  світового досвіду з медичної та психологічної допомоги – це нові шляхетні можливості для українських готельєрів

Згідно з The Wall Street Journal, близько 50 тис. військових і цивільних українців стали інвалідами через війну. За статистикою Gradus Research, зараз поранені військові найбільше переймаються про медичну допомогу та комплексну реабілітацію (60%) та психологічну допомогу (33%). А дослідження "Українського ветеранського фонду", фіксує, що найбільша потреба ветеранів – це зміцнення здоров'я.

Травму війни неможливо ігнорувати. На її подолання будуть виділені кошти – з українського бюджету чи від іноземних партнерів. Це тенденція до якої ринку рекреаційних послуг потрібно бути готовим.

Передусім йдеться про реабілітаційні програми та створення інклюзивного середовища для постраждалих від бойових дій. Найбільш цінним для нас є досвід Ізраїлю — країни, яка існує в оточенні ворогів. Ізраїльські клініки та центри мають фахівців і високотехнологічне обладнання для протезування та реабілітації. Там практикують системний підхід до пацієнта: психологічна допомога, реабілітація після поранень, юридичний захист, за потреби — протезування.

Українські готельєри мають враховувати нову реальність та адаптувати свої стратегії для нового типа гостя. Для нас, це можливість розвивати рекреаційний туризм. Військові, працівники тилу, постраждалі в окупації — уся країна потребуватиме відновлення фізичних і моральних сил після перемоги. Ми маємо задовольнити ці потреби.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]