Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.11.2014 11:51

Правоохоронники нарешті взялися розслідувати справу щодо викрадення ек

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Отримав відповідь, в якій йдеться, що працівниками Обухівського райвідділу ГУМВС України в Київській області відомості про крадіжку експонатів музею внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014110230000851. Прокуратура здійснює процесуальний

Нарешті правоохоронники розпочали досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо викрадення колекції експонатів Музею трипільської культури «Правдавня Аратта-Україна».

 

О тримав відповідь, в якій йдеться, що працівниками Обухівського райвідділу ГУМВС України в Київській області відомості про крадіжку експонатів музею внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014110230000851. Прокуратура здійснює процесуальний контроль.

 

Трипілля – унікальна сторінка нашої історії і саме цей музей був своєрідною інституцією, яка не лише розказувала про Трипільську культуру, але й активно популяризувала її. Це не було нудне наукове бубніння про одну зі сторінок історії України, а така подача матеріалу, що кожен відвідувач музею мав додаткову підставу пишатися нашою землею. Історія і патріотизм – головні уроки, які давав цей музей. Це був своєрідний трипільський батальйон, який стояв на передовій антиукраїнської пропаганди і, на жаль, саме по цьому батальйону були завдані перші удари януковичсько-путінських представників. Сподіваюся, оновлена українська влада точно зможе захистити і цей музей, і ідеї цього музею, і відстояти роль Трипільської культури в нашій історії. Принаймні, перший позитивний дзвоник вже є.

 

Як повідомлялося, 21 липня 2012 року сталося рейдерське захоплення Музею трипільської культури «Прадавня Аратта – Україна» в Трипіллі. Музейний заклад змусили припинити свою діяльність нібито через зміну власника будівель музею.

 

А все через те, що один із засновників музею всупереч статуту, таємно без згоди інших трьох засновників, уклав договір про продаж приміщення історико-археологічного музею. На територію Музею була приставлена охорона, яка не допускала в приміщення ні інших співзасновників, ні колектив музею. Всі намагання потрапити всередину закінчувалися нічим.

 

Після згаданих подій з рейдерського захоплення Музею, побоюючись за колекцію, один зі співзасновників вирішив забрати свою частину археологічних експонатів Музею, і після тривалої боротьби з незаконним власником будівлі, таки зміг потрапити всередину колишнього Музею, де не знайшов жодного експонату.

 

Викликану на місце міліцію не пустили всередину. Проте інших дій щодо звернення скаржника, бодай з’ясування обставин, правоохоронники не здійснили. У зв’язку із цим співвласник музею звернувся до Генпрокуратури з колективно заявою про вчинення новим власником будівлі (яким виявився член Партії Регіонів), кримінального правопорушення.

 

За цей час встиг змінитися генпрокурор, проте відповідь на звернення заявники так і не отримали. Вони досі не знають чи внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань справу щодо пограбування Музею і незаконне заволодіння музейними експонатами та чи розпочато розслідування.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]