Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.09.2021 10:14

Шокова терапія дає результат

Виконавчий директор в Центр Охорони Здоров'я АТ "Укрзалізниця"

В попередньому блозі я згадала про різкі дії, які довелось провести спочатку, коли я очолила Філію «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця».

Ці реанімаційні кроки були необхідні для оптимізації витрат та зменшення збитковості залізничних лікарень. Нажаль, раніше цього ніхто не зробив. Було багато розмов, але дій не було.

Укрзалізниця витрачала кошти на медицину, але вони фактично йшли на утримування «друзів»  на ставках в лікарнях, чи то на утримання кабінету, який насправді працював на комерційній основі.

За підсумками 2020 року збитки філії зменшились на 55 мільйонів гривень, це 2 мільйони доларів. Коли я про це говорила рік тому, то з мене люди сміялися і казали що це не можливо. Хоча багато хто і продовжує не помічати очевидні речі. 

Ми почали працювати з НСЗУ, заключено договори на суму 177 мільйонів гривень. Тут слід зазначити, що медична реформа стартувала в Україні з 2018 року, а ми доєдналися до цього процесу на початку 2020 року. За короткий період ми надолужили раніше втрачений час. Друга хвиля COVID-19 показала, що наша команда працювала 24 години на добу для вирішення поставлених задач. Сьогодні, медичними закладами які перебувають в підпорядкуванні Філії «Центр охорони здоров’я» підписано 46 728 декларацій з пацієнтами за пакетом НСЗУ надання первинної медичної допомоги. Проліковано 3,5 тисячі хворих на ковід.

Філія пройшла дві перевірки Державної аудиторської служби по використанню коштів НСЗУ за пакетами надання допомоги хворих на Covid та первинної медичної допомоги. Висновки показали, що зауважень немає, кошти використовувалися за призначенням.

Вперше за 5 років фінансовий план за перше півріччя 2021 року виконано на 118%. Раніше він виконувався не більше як на 87%. Це наслідок нашої роботи, яку ми розпочали більше року тому. Нові генеральні директори  прийшли в лікарні з переліком заходів, які необхідно було здійснити. Тому сьогодні ми можемо констатувати, що менше як за рік вдалося  кардинально змінити ситуацію. Хоча я пам’ятаю, що саме за це на мене вилили багато бруду. Але я сьогодні з гордістю можу говорити, що дотримала свого слова.

Вперше за багато років в залізничних лікарнях проводяться ремонти відділень. В більшості випадків це здійснюється за кошти меценатів. Якщо хтось думає, що так легко залучити мецената допомагати не муніципальній клініці, то дуже сильно помиляється. Спробуйте хоч один раз, тоді зрозумієте про що я говорю.

Залізничним лікарням було подаровано багато дорогого медичного обладнання, яке сьогодні працює та допомагає у лікуванні людей. Генеральні директори на місцях провели в цьому напрямку, не побоюсь цього слова, титанічну роботу.

В апараті філії «Центр охорони здоров’я» станом на сьогоднішній день вакциновано від Covid-19 – 95% працівників. Мені цікаво в якому апараті УЗ показник вищий? Це говорить про мотивацію працівників, які у випадку можливого локдауну хочуть працювати.

Коли розповідають про оптимізацію і не популярні кроки, які можуть дати результат, це лише пусті балачки. Головне мати бажання і віру втілювати їх у життя та мати стержень для того щоб відстояти свою позицію. Нічого не буває просто.  Попереду багато роботи, але це не найтяжче. Зупинятися на досягнутому в жодному разі не можна, адже, якщо зупинитися, то життя тебе відкине далеко назад. Другого шансу може не з’явитися.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]