Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.06.2011 15:38

«Споживач, постачальник та влада: хто кого в реформі ЖКГ?»

Ексміністр з питань ЖКГ

Під такою назвою 23 червня у м. Черкаси за ініціативою Інформаційного агентства «Україна Комунальна» відбувся круглий стіл, в якому я взяв участь як член консультативної Ради експертів з питань ЖКГ.

Під такою назвою 23 червня у м. Черкаси за ініціативою Інформаційного агентства «Україна Комунальна» відбувся круглий стіл,  в якому я взяв участь як  член консультативної Ради експертів з питань ЖКГ.

Скажу відверто - я намагаюся використати будь-яку можливість, щоб донести своє занепокоєння тим, в який бік останнім часом знову хитнулося все, що стосується необхідних змін в управлінні ЖКГ України. Як Міністр, що очолював Міністерство, яке було основним розробником Програми реформування ЖКГ і як фахівець в цій галузі, стверджую, що останні дії Уряду суперечать не тільки прийнятій в 2009 році Програмі реформування ЖКГ, за яку проголосували практично всі  політичні сили в парламенті – 372 депутати, а й Програмі Президента України. Про це я кажу в телевізійному ефірі, пишу про це детальні статті, але, перш за все, намагаюся про це говорити з тими, від кого, власне, залежить головне - ДОТРИМАННЯ ЗАКОНУ України, - тобто з громадянами. Від нашої з Вами свідомості, від вимогливості, грамотності і небайдужості залежить в цій країні дуже багато. Якщо не все.  

І тому, перш за все,  я хочу висловити подяку організаторам цього круглого столу - на мою думку,  така багаторівнева і предметна розмова, ініційована не владою, а громадськістю, є надзвичайно важливою, оскільки саме в такий спосіб можна отримати чимало відповідей, базованих не на теоретичних дискусіях законотворців або звітах недолугих чиновників, а на реальній, життєвій практиці.   

Зустріч у Черкасах була цікавою, насиченою і, сподіваюся, плідною, для усіх присутніх. До речі, не обійшлося і без накалу пристрастей. Так, очевидно, не витримавши палкої, але професійної дискусії,    директор департаменту економічної політики та розвитку Черкаського міськвиконкому Павло Карась замість аргументованих відповідей впав у відверто демагогічну риторику, просто-таки по-хамськи перейшов на особистості і невдовзі просто залишив залу. Втім, це не погіршило настрою присутніх, а тільки зайвий раз продемонструвало актуальність заявленої тематики і підтвердило мій головний постулат: настав час, коли громадянам із владою варто розмовляти мовою Закону.


ch3.jpg

ch1.jpg

ch4.jpg

ch5.jpg

ch2.jpg


Пропоную також вашій увазі відеоуривки з цієї зустрічі: Част.1 , Част.2, Част.3

Прошу вибачення за якість, відео робоче, ми не ставили за мету зробити якійсь великий розголос, головним було спілкування. Нам просто цікаво було почути думки людей на місцях, а також, у свою чергу – донести і своє бачення сьогоднішньої ситуації.



Теги: ЖКГ
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]