Про автора

Костянтин Автухов Виконавчий директор ГО "Україна без тортур"

Професійна діяльність, спеціалізація. З 2011 року суміщую громадську діяльність, викладацьку роботу у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого та  наукові дослідження в Нуково-дослідному інституті вивчення проблем злочинності імені академіка В.В.Сташиса Національної академії правових наук України.


Загалом, маю більше 70 публікацій в сфері прав людини та кримінально-виконавчого права.

З 2018 р. керівник відокремленого підрозділу в Харківській області ГО "Україна без тортур" всеукраїнської мережі фахівців Національного превентивного механізму, що здійснюють регулярні візити до місць несвободи, здійснюють реагування на факти катувань і порушень прав людини.

З 2020 р. виконавчий директор ГО "Україна без тортур".

Монітор національного превентивного механізму.

Проходив навчання для тренерів Національної школи суддів і ряду міжнародних організацій. Національний консультант Ради Європи з 2016 р., експерт з кримінально-виконавчого права в міжнародних та національних проєктах. Лауреат премії Президента України для молодих вчених. Співавтор 6 законів з впровадження стандартів прав людини в пенітенціарну систему.

Освіта. У 2008 році закінчив з відзнакою Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого, факультет підготовки кадрів для кримінально-виконавчої служби.

Кандидат юридичних наук (2012 р), за фахом 12.00.08 - кримінальне право і кримінологія, кримінально-виконавче право. Вчене звання старший науковий співробітник (2015 р.).

Контакти
E-mail: [email protected]