Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.04.2024 11:58

Міноборони та ДОТ зустрілись із представниками легкої промисловості

Волонтерка, Радниця заступника Міністра оборони, членкиня Громадської антикорупційної ради при Міноборони

Представники бізнесу, які працюють з Міністерством оборони, зазначили необхідність завчасного планування для бронювання виробничих потужностей під потреби ЗСУ.

Відбулась зустріч представників структурних підрозділів Міністерства оборони України, ДОТ з представниками бізнесу, Федерації роботодавців Украєни та Углегпромом. Представники бізнесу, які працюють з Міністерством оборони, зазначили необхідність завчасного планування для бронювання виробничих потужностей під потреби ЗСУ.

Підкреслили необхідність дотримання юстованого Наказу 375 «Про затвердження Порядку здійснення контролю за якістю речового майна, що постачається для потреб ЗСУ».Констатували факт, що прийомка не на території виробника, де швидко можна усунути недоліки, а на території замовника (військової частини) сповільнює процес поставки та здачі речового майна замовнику (Міністерству оборони).

Маю пояснити, як людина, яка знає, що таке виробництво. В літньому польовому костюмі передбачено 144 закрепки. Якщо їх 143 на виробі, і таких виробів більше ніж передбачено нормативами по відбраковці, вся партія не приймається.На виробництві цей недолік усувається протягом 20 секунд. Це економить час, як виробника при здачі товару, так і представників замовника. Бо у разі неприйняття товару, процедура прийомки речового майна повторюється знову. А це знову час та кошти, як зі сторони постачальника, так і зі сторони замовника.Підкреслили важливість доставки товару на найближчий пункт прийомки товару. Констатували випадки, коли підприємство вимушене було вести продукцію через всю країну.

Запропонували загрузку прийнятого речового майна в транспортні засоби, та їх опломбування, як зі сторони представників замовника, так і зі сторони виконавця, для подальшої доставки речового майна до місця призначення.

Запропонували звернути увагу на практику аудиту та контролю європейськими замовниками на підприємствах легкої промисловості, при розміщенні замовлення на території України. За результатами наради представники МО та ДОТ основному погодились з раціональністю пропозицій виробників і запропонували протягом тижня спільно зі своїми структурними підрозділами розробити механізм, що урегулює зазначені проблеми.

Тому, працюємо далі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]