Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.04.2024 17:21

Тенденції в експортному бізнесі: як LinkedIn допоможе залучати нових клієнтів за кордоном

IT-підприємець, експерт з маркетингу та продажів у В2В

Як підготуватися компаніям до виходу на міжнародний ринок?

Все більше українських компаній сьогодні прагнуть вийти на експортні ринки. Як це працює, можна побачити на прикладі однієї з найбільших державних програм підтримки "єРобота". За даними Міністерства економіки, станом на початок 2024 року понад 11 тисяч українців отримали гранти від держави на старт або розвиток бізнесу. З них — понад 2 тисячі громадян скерували кошти на відкриття власної справи, інші — на масштабування бізнесу, розробку й запуск нових напрямків діяльності.

У Міністерстві заявили, що у 2024 році очікується зростання експорту товарів та послуг з України на 9%. 

Як підготуватися компаніям до виходу на міжнародний ринок?

Юридична частина, логістика, менеджмент, продажі, виробництво, і звісно ж маркетинг — все це потребує окремої стратегії розвитку. Те, що працювало в Україні, може не спрацювати для іноземного клієнта. Часто, власники успішних бізнесів переконані, що вони залишаться такими ж успішними у в США і в Німеччині і у Великої Британії. Проте, якби боляче це не звучало, потрібно змінюватися і змінювати свою стратегію, для того, щоб бути конкурентоспроможними на міжнародній арені, збільшувати свої прибутки і зростати. Почнемо з маркетингового бачення.

Експортний маркетинг — комплекс маркетингових дій, спрямованих на дослідження нового ринку, просування продукту чи послуги та подальшу їх реалізацію за кордоном. 

Першочергові кроки маркетингового відділу, що будуть відправною точкою до виходу на іноземний ринок:

Англомовний сайт з можливістю перекладу на інші мови. Сьогодні це must have для тих, хто шукає клієнтів за кордоном. Ваш клієнт і партнер має розуміти вас, тому варто перейти на мову міжнародного спілкування.

1. Профіль LinkedIn керівників компанії. LinkedIn — це найбільша у світі онлайн-мережа професійних контактів. Вона може стати джерелом лідів та клієнтів. Люди купують у людей. Тому якщо вас цікавить ефективний спосіб побудови іміджу для закордонної аудиторії — почніть звідси.

2. Формування Ideal Customer Profile (ICP) — це опис ідеального клієнта. Якщо говоримо про B2B-компанії, саме це розуміння допоможе отримати найбільшу вигоду від вашого продукту або сервісу та додасть цінність. Перш ніж “пірнати у невідомість”, спробуйте якомога детальніше сформувати свій запит якого клієнта ви шукатимете. Це допоможе знати свого “клієнта в обличчя” і йти туди, де він шукатиме вас.

3. Формування стратегії у LinkedIn: розвиток бренду на міжнародному рівні та ​​залучення нових міжнародних партнерів. Для того, щоб вам довіряли, ви маєте показати свою фаховість. Ви маєте бути видимими у професійному середовищі. Мережа ​​LinkedIn вам у цьому допоможе. Приєднуйтесь до професійних спільнот, створюйте власний контент, розвивайте особистий профіль, бренд та бізнес-сторінки, розширюйте мережу контактів та комунікуйте з потенційними клієнтами та партнерами.

Варто також дивитися на специфіку бізнесу та країни й обирати своє: реєструватися на В2В платформах, маркетплейсах, відвідувати онлайн В2В метчінг-заходи, спілкуватися через посольства, торгово-промислові палати, кластери, асоціації та спілки. 

Завдяки експорту українські компанії мають можливість зберігати робочі місця, знаходити та реалізовувати нові ідеї, досягати лідерства на внутрішньому й зовнішньому ринках і просувати український продукт. Сьогодні — чи не найкращий момент це зробити. 

Нам є що запропонувати світу. Давайте робити це разом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]