Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.10.2009 10:51

Результати діяльності "Студентського захисту

Основні результати діяльності громадської ініціативи „Студентський захист” за січень – вересень 2009 року

1.     10 000 студентам було повернуто біля 6,5 млн. грн. стипендій за наслідками перевірки Генеральної прокуратури України.

2.     Кабінет Міністрів України прийняв рішення про те, що кошти спеціального фонду вищих навчальних закладів повинен в першу чергу спрямовуватися на зарплати викладачів та стипендій студентам.

3.     Президент України частково призупинив впровадження деяких платних послуг для студентів (в тому числі платне перескладання іспитів та заліків).

4.     Кабінет Міністрів України частково скасував перелік платних послуг для студентів (в тому числі платне перескладання іспитів та заліків).

5.     Прийнято звернення Запорізької обласної ради до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо несприятливої ситуації, яка виникла в системі вищої освіти України.

6.     25 травня 2009 року оприлюднений в ЗМІ проект Постанови КМУ щодо збільшення вимог до стипендіатів з метою економії бюджетних коштів.

11 червня 2009 року на прес-конференції в Кабінеті Міністрів України Міністр освіти і науки України І.Вакарчук офіційно заявив, що МОН відмовився від ідеї збільшення вимог до стипендіатів.

7.     27 травня 2009 року оприлюднена в ЗМІ інформація щодо дефіциту коштів на виплату студентських стипендій в розмірі 691 млн. грн. на 2009 рік (лист Міністерства освіти і науки України на Міністерство фінансів України).

На зустрічі зі студентами Дніпропетровського гірничого університету  18 вересня Прем ’ єр-міністр України Ю.Тимошенко визнала проблему індексації стипендії та пообіцяли виділити необхідні кошти.

8.     Скасовані всі платні послуги для студентів.

9.     Кабінет Міністрів України прийняв рішення про відновлення державного замовлення у вищі навчальні заклади на рівні 2008 року.

10. За ініціативи студентських організацій Кабінет Міністрів України прийняв рішення про обмеження рівня оплати за навчання в 2009-2010 навчальному (не більше ніж офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік)

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]