Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.05.2016 18:58

Основні завдання для нового генпрокурора

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Два місяці тому я скористався своїм конституційним правом та ініціював збір підписів народних депутатів на підтримку кандидатури Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України. Вчора Президент України призначив Юрія Луценка генеральним прокурором

Два місяці тому я скористався своїм конституційним правом та ініціював збір підписів народних депутатів на підтримку кандидатури Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України. Вчора Президент України призначив Юрія Луценка генеральним прокурором України.

Два місяці тому я мотивував свої дії тим, що юридична освіта і досвід роботи в органах прокуратури не є тією вимогою до генпрокурора, яка дозволить йому ефективно реформувати цю структуру і так само ефективно розслідувати резонансні справи. Сьогодні настав час підтвердити ці припущення на практиці.

Призначення Луценка обросло багатьма міфами і чутками, які нині є основним тлом для формування громадської думки. Це означає, що новий генпрокурор повинен швидко і ефективно виконувати свої завдання, аби повернути довіру суспільства. І розслідування злочинів проти Майдану чи справи Януковича, при всій важливості і символічності, очевидно, буде недостатньо. Для того, щоб отримати кредит довіри, Луценку-генпрокурору необхідно зробити, як мінімум, дві речі: очистити прокуратуру від старих кадрів і боротися не лише проти людей біглого екс-президента, а й притягувати до відповідальності діючих можновладців. Для всього цього є обмаль часу, тому вже зовсім скоро буде зрозуміло, яку дорогу обрав новообраний генеральний прокурор України. Наразі чекаємо і сподіваємось. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]