Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.03.2012 07:55

Не лише товари, а й інвестиції: Сумщина налагоджує мости з КНР

Директор Сумського центру досліджень місцевого розвитку

Днями в Конотопському районі Сумщини перебували представники китайського бізнесу – однієї з найбільших агрокомпаній світу.

Днями в Конотопському районі Сумщини перебували представники китайського бізнесу – однієї з найбільших агрокомпаній світу. Як розповів Сергій Слизьки, профільний заступник голови ОДА, китайську сторону зацікавила Сумщина як аграрна область: «Серед найбільш імовірних напрямків взаємодії – рослинництво, харчова переробка, будівництво переробних заводів, теплиць. Ми готові підтримувати будь-які взаємовигідні проекти, спрямовані на розвиток територій».

 

За словами гостей з Китаю, співробітництво з Сумською областю в аграрному секторі має реальне підґрунтя. У їх планах перепрофілювати Попівський експериментальний завод у Конотопському районі, цей, по-суті, непрацюючий об’єкт під виробництво біотанолу – сучасної добавки до бензину.

 

Проект знайшов підтримку і з боку керівництва Сумської області, але з поправкою на вітчизняні інтереси. Сергій Слизький наполіг, що наша область не ставить пріоритетним напрямком виробництво сировини, натомість виокремлює переробну галузь - створення додаткової вартості продукції та нових робочих місць.

 

За словами ж китайських гостей - їх дуже цікавить Сумщина, як аграрний край. І серед найбільш ймовірних напрямків співробітництва вони бачать рослинництво, не виключення - будівництво переробних заводів, тваринницьких ферм. Представник Китайської національної агрокорпорації Джоу Хіанбіао, відзначив сприятливий інвестиційний клімат нашої області та запевнив, що всі пропозиції від влади будуть розглянуті.

 

Крім того, представник Українсько-Китайського комітету торгово-економічного розвитку Євген Калінін підкреслив, що така співпраця між країнами поширюватиметься і у інші сфери життя.

 

І вже черговим кроком до залучення інвестицій на Сумщину стане підписання 14 березня Меморандуму з міжнародною україно-китайською радою з економічного розвитку.

 

Відтак, очільник регіону Юрій Чмирь повідомив, що опрацювання інвестиційних проектів вже починається: «Найближчим часом ми проведемо зустрічі з потужними китайськими інвестиційними компаніями, які виявили бажання вкладати кошти в сільське господарство на Сумщині. Підготовлений до підписання меморандум дає нам дуже широкі можливості».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]