Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.07.2017 10:54

Виконувати обов'язки чесно. Або як знайти зраду там, де її немає

Адвокат, правник, ексзаступник Міністра юстиції

Думаю, ні для кого не секрет, що українському законодавству до досконалості… дуже далеко. Колізії, неоднозначність та суперечливі тлумачення – наші реалії. Згадайте, як декілька спеціалістів однієї і тієї ж державної структури просили Вас заповнити

Думаю, ні для кого не секрет, що українськомузаконодавству до досконалості…  дужедалеко.

Колізії, неоднозначність тасуперечливі тлумачення – наші реалії.

Згадайте, як декілька спеціалістіводнієї і тієї ж державної структури просили Вас заповнити ідентичний документипо-іншому? Згадайте ситуацію, коли один юрист стверджував, що вчинити ту чиіншу дію – неможливо, адже це суперечить закону. У той же момент юрист, якиймає офіс у сусідньому будинку, запевнив Вас, що документи відповідають вимогамзаконодавства та готовий в рамках чинного законодавства супроводжувати Вашусправу.

 Прикладів – безліч!

Переконаний, з такими моментамистикалися понад 80% наших пересічних громадян у всіх без винятку державнихвідомствах. Навіть більше, часто законодавство змушує нас робити юридичну фікцію! Як, наприклад, приотриманні свідоцтва про народження для дитини, яка була народжена не в шлюбі(за умови відсутності заяви про визнання батьківства). Уявіть абсурдність цієїситуації! Буква закону вимагає від матері… придумати “юридичного” батька! Тобтозакон прямо вимагає вписати у свідоцтво будь-кого: Барака Обаму, РічардаБренсона чи Нельсона Манделу!

Але найцікавіше – це наслідки такихабсурдів. В майбутньому мама не може відвезти дитину за кордон без дозволутакого “батька-примари” чи, наприклад, отримати відповідну соціальну допомогу. (Заліквідацію цієї норми я особисто боровся майже рік, сподіваюся нашим депутатамвистачить розуму все ж її прибрати, проголосувавши за законопроект №6150). 

Але у неприємні ситуації, пов’язаніз абсурдними вимогами закону, потрапляють не лише пересічні громадяни,матері-одиначки, але й топ-посадовціJ У березні цього року, перебуваючи на посадізаступника Міністра юстиції, я за розподіленням, виконував обов’язки Міністраюстиції. У цей період надійшло звернення, що стосувалося моєї діяльності напосаді заступника Міністра юстиції.

Паралельно зазначу, щозаконодавством чітко визначено терміни, у які громадянин має отримати відповідьна своє звернення. Тому я виконав свої посадові обов’язки в межах чинногозаконодавства та надав громадянину X чітку, аргументовану відповідь.

Сьогодні ж вранці, з відкритихінтернет-джерел, я дізнався про те, що … “перевищив службові обов’язки”. І такі не зрозумів, яким чином. Просто добросовісно виконуючи свої прямі обов’язки?

Друзі, варіанти відповіді на цепитання є?:)

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи