Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.07.2024 12:21

"Війни" в лісовій галузі в умовах реальної війни!

Підприємець-лісопереробник

Хто і чому хоче “знести” реформи?

В умовах реальної війни на виснаження з ворогом, який прагне нас знищити повністю, дуже підозрілими виглядають спроби інформаційних маніпуляцій та спекуляцій стосовно тих посадових осіб, які причетні до проведення значних реформ в лісовій галузі.

Багатомільярдна тіньова індустрія перероблення лісу-кругляку під час старту реформ чинила шалений опір, саме з цим були пов'язані масові інформаційні та масштабні атаки на тодішнє керівництво Держлісагентства.  Наприклад, вигадували міфи, що ніби олігарх Юрушев хоче приватизувати ліси. Але чим пояснити теперішній спалах агресивних маніпуляцій в інформаційному просторі?

Про що йдеться? 

Останнім часом на різних сайтах, іменованих так званими “зливними бачками” почали з'являтися маніпулятивні звинувачення та псевдо розслідування про начебто причетність до корупції Юрія Болоховця, вигадки про неефективність реформ та нібито про безлад в лісовій галузі.

Примітно, що здебільшого мова йде про минулий час (про три і більше роки тому), а реальних фактів вчинених порушень сьогодні немає. Втім, це не заважає авторитетним виданням без перевірки інформації передруковувати інформаційні маніпуляції під гучними заголовками, чим легітимізувати інформаційні атаки.

Бо якщо авторитетне ЗМІ написало, то ніхто вже нічого перевіряти не буде все сприймається на віру.

Чому саме зараз хочуть знести керівництво ДП “Ліси України”?

"Війни" в лісовій галузі в умовах реальної війни!
1 – копія

Старі корупціонери!

Ймовірно, значна частина корумпованої еліти та бенефіціари колишніх багаторядних схем пішли на поступки і погодилися сприяти реформам в обмін на збереження посад та впливу. Отже, так, їм зберегли посади, але поступово почали запроваджувати цифровізацію та різні технічні інновації, які фізично унеможливлюють дерибан.

Наприклад, припинили сумнозвісну схему “державної переробки” лісу, хоч і вона працювала до останнього. А вже нема. Щоб не було спокуси повернутися до цієї схеми - державні переробні цехи взагалі продали. Також припинили прямі контракти під виглядом редукціонів, запровадили фотофіксацію, що ускладнює вивезення ділової деревини під виглядом дров.

Таким чином, з'являються незадоволені бенефіціари колишніх схем, бо зараз ті багатомільярдні схеми  реалізувати практично неможливо навіть маючи якісь посади.

Рука Кремля в лісовій галузі!

Втім, є й слід ФСБ! Найбільшого удару для росіян завдала реформа тим, що внесла порядок в ринок деревини і що це сприяє українським товарам з деревини захоплювати ринки Європи. Як відомо, до широкомасштабного вторгнення, росіяни, окрім нафти і газу, активно постачали ліс-кругляк та вироби з нього у Європу.

Одночасно росіяни користувалися корупцією та відсутністю реформ в лісовій галузі України і через сотні підставних компаній та осіб влаштовували відверті диверсії. Їх завданням було зробити так, щоб українська продукція з доданою вартістю не експортувалися.

А найбільше - агенти ворогів з брудних грошей зі схем корумпували правоохоронців, залучали їх до “кришування”, до “долі”, одним словом завдавали значної шкоди порядку та державності, адже інституції та правила перестали працювати, а лісові ресурси не приносили користь державі та суспільству.

Також значні бюджети були спрямовані проти реформаторів, громадських діячів та активістів, які вимагали реформ. Їх інформаційно атакували, дискредитували, замовляли кримінальні справи, а потім у західній пресі та серед іноземних використовували такі матеріали, щоб показати українців-злочинців, “незаконну деревину”, та “бандитів”. Що, звісно, йшло на руку росіянам, які миттєво надавали деревину чи іншу продукцію і тішилися знищенням репутації бізнесу з України.

Хто може не лише інформаційно протидіяти спецслужбам росії, а й реально захищати українську економіку від ворожих відкритих та прихованих диверсій, які, на жаль, подекуди проводяться і сьогодні.

Ворогам, на наше нещастя, багато вдавалося зробити раніше, а тепер після проведення реформи лісової галузі та усунення корупційних проявів, значного зростання виробництва вдаються до дестабілізації та руйнування здобутків.

Авжеж, на кону ринки Європи! 

З податків вітчизняних виробників, на сьогодні, фінансуються видатки на ЗСУ! І це найбільший аргумент для того, щоб припинити ворожий вплив на бізнес та реформаторів. І зробити це потрібно якомога швидше!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи