Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.12.2013 20:28

Телеканал "Рада" ганьбить українську журналістику!

Народний депутат України VII скликання (2012-2014)

Парламентський телеканал «Рада», який працює на наші з вами податки, перетворився на кишеньковий інформаційний рупор влади. Пропаганда урядової політики триває вже не один день – в телеефірі одне за одним з’являються інтерв’ю майже усіх міністрів ганебного

Парламентський телеканал «Рада», який працює на наші з вами податки, перетворився на кишеньковий інформаційний рупор влади. Пропаганда урядової політики триває вже не один день – в телеефірі одне за одним з’являються інтерв’ю майже усіх міністрів ганебного антиукраїнського уряду. Водночас опозиційних політиків до ефіру дирекція «Ради» фактично не допускає.

В своїх «п’ятихвилинках» урядовці озвучують позицію лише влади, зміщують наголоси щодо ситуації в країні, лякають людей економічними наслідками Євромайдану. І так триває вже третій день підряд! Між урядовою пропагандою телеканал крутить документальні і художні фільми. Враження, що ще трохи, – і почнуть показувати балет «Лебедине озеро», – як по радянських телеканалах в дні путчу 1991 року…

Натомість у своєму рекламному ролику телеканал говорить про «плюралізм поглядів й неупередженість у висвітлені інформації». На офіційному сайті каналу зазначено, що «програми, які виробляються парламентським телеканалом, спрямовані на повноцінне задоволення потреб суспільства в одержанні найширшого спектру інформації про діяльність парламенту, унеможливлення цензури стосовно подій у сесійній залі Верховної Ради України, і що канал висвітлює діяльність усіх парламентських фракцій та депутатських груп». Очевидно, очільник «Ради» Ігор Толстих по-іншому розуміє  поняття «цензура». Вчора, наприклад, на телеканалі вийшла передача «Народна думка», в якій люди висловлювались щодо проведення акцій протесту. І хто б сумнівався – всі опитані були проти! Ось їх «неупередженість» і плюралізм думок! Вони показують свої кадри з Євромайдану – бомжів і п’яниць. Така в них правда.

Думаю, що керівництво отримало щодо цього чітку й однозначну вказівку, яку сумлінно й виконує. Влада наївно думає, що телевізійною блокадою зможе втримати ситуацію в своїх руках. Урядовці сподіваються, що, заборонивши журналістам з провладних телеканалів й газет правдиво висвітлювати події на київському Євромайдані, зможуть приховати правду. Але ж це смішно! Часи радянської пропаганди минули, і люди в нас вміють розрізняти біле від чорного.

Хочу нагадати, що телеканал «Рада» працює на гроші платників податків, тобто на наші з вами. Нині в роботі каналу задіяні 80 працівників. Ви тільки подумайте, скільки коштів з держбюджету виділяється на функціонування цього цензурованого монстра!

Переконаний, що справжні журналісти «Ради», які дотримуються кодексу професійної етики, мають оголосити страйк й відмовитись від виконання урядових замовлень.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]