Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.03.2021 13:52

Як отримати посвідку на тимчасове проживання волонтеру іноземцю

Радник PS & V Legal Group

Інформаційна довідка та зразок клопотання.

В Україні волонтером також може бути і іноземець. Перше «золоте правило», що необхідне для отримання в майбутньому таким іноземцем візи, а надалі і посвідки на тимчасове проживання, така особа повинна бути залучена до роботи в організації, яка є неприбутковою (Громадською Організацією). Більше того, інформація про таку організацію, тобто організацію, яка в Україні залучає іноземних волонтерів, обов’язково має міститись в реєстрі (на офіційному веб-сайті) центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері волонтерської діяльності, (на сайті Міністерства соціальної політики України[1]).

В подальшому така організація, подає клопотання до органу Державної міграційної служби.

Між волонтером та організацією бажано укласти Договір про провадження волонтерської діяльності. Це допоможе звести до мінімуму запитання щодо  добросовісності намірів.

Перед отриманням посвідки на тимчасове проживання, іноземцю ж необхідно отримати довгострокову візу, звернувшись до українського консульства у державі свого перебування (на сайті українського консульства міститься оновлений перелік усіх необхідних документів).

Щодо оформлення самої тимчасової посвідки, то необхідно звернутися до підрозділу ДМС або ЦНАП та подати наступні документи (у ДМСУ є зручний помічник, бот, в телеграм-каналі[2], де чітко можна отримати список усіх необхідних документів):

1) Паспортний документ з візою типу D (оригінал та копія);

2) Засвідчений переклад на українську мову сторінки паспортного документа з особистими даними;

3) Документи, що підтверджують сплату адміністративного збору (340 грн.), вартості послуги (517 грн.) та держмита (34 грн.) (оригінали), або документи про звільнення від сплати (оригінали та копії);

4) Дійсний поліс медичного страхування;

5) Подання організації чи установи, що залучає до своєї діяльності волонтерів відповідно до Закону України “Про волонтерську діяльність”, інформація про яку розміщена на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики, та свідоцтво про державну реєстрацію такої організації чи установи (оригінал та копія).

Посвідка видається протягом 15 робочих днів з дати прийняття документів від іноземця.


(приблизний зразок Клопотання ГО) 

ГО [назва організації]

[адреса]

[ПІБ] керівника

Керівнику Територіального управління ДМСУ

[адреса]

[ПІБ]

Клопотання

Керуючись пунктом 2, статті 5 Закону України «Про волонтерську діяльність» від 19.04.2011 року, ми, Громадська Організація [назва], запрошуємо [ПІБ], що проживає [адреса] та є/був (неодноразово) волонтером [назва організації] для провадження волонтерської діяльності на території України, а саме: [надати коротко опис заходів].

[ПІБ] братиме участь у (перелік): [назва заходів, дати їх проведення].

Проживатиме: [адреса]

Між [ПІБ] та ГО [назва] укладено попередній договір про провадження волонтерської діяльності [реквізити, дата].

Зобов’язуємось письмово інформувати у встановлений законодавством строк  відповідний центральний орган виконавчої влади щодо залучення [ПІБ] до нашої волонтерської діяльності так само і щодо припинення [ПІБ] діяльності у якості волонтера нашої ГО [назва].

 

Дата                                                                                                                                                                                                            підпис



[1] https://www.msp.gov.ua/timeline/Volonterstvo.html

[2] @DMSU_service_bot

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]