Про автора

Леся Федорак Суддя Вищого антикорупційного суду

Професійна діяльність. Суддя Вищого антикорупційного суду.

Розпочала свою професійну кар’єру ще під час навчання в університеті у 2006 році. Працювала юрисконсультом юридично-договірного відділу заводоуправління ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття".

У 2008-2013 роках викладала кримінально-правові дисципліни у вищих навчальних закладах (Львівський державний університет внутрішніх справ, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, приватний вищий навчальний заклад "Івано-Франківський університет права імені Короля Данила Галицького").

У 2013 році Указом Президента України призначена на посаду судді Гребінківського районного суду Полтавської області.

Із 2015 року викладала у Харківському регіональному відділенні школи суддів.

У 2015 році зборами суддів Гребінківського районного суду Полтавської області обрана головою суду. Декілька разів переобиралась на цю ж посаду до закінчення повноважень у 2018 році.

У 2018-2019 роках брала участь у відкритому конкурсі на посаду судді новоствореного в Україні Вищого антикорупційного суду.

У квітні 2019 року Указом Президента України призначена на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Освіта. У 2007 році з відзнакою закінчила Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, здобувши ступінь магістра права.

У 2011 році присвоєно науковий ступінь кандидата юридичних наук на підставі прилюдного захисту дисертації у спеціалізованій вченій раді Львівського державного університету внутрішніх справ України МВС України на тему: "Призначення покарання за наявності обставин, що його пом’якшують".

Контакти
E-mail: [email protected]