Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.06.2012 20:44

"Стратегічні" суперечності в середині влади

Експерт з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики

Нові часи настали в енергетичному секторі чинної влади. Відкрито объявлявлено про наявність принципових суперечностей між найпотужнішим Міністерством і не зовсім зрозумілим Агентством.

    Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України відкрито оголосив про свою незгоду з позицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо подальшої долі "зеленої" енергетики в Україні. Про це громадськість повідомлена сайтом Агентства.
   Суперечка виникла навколо оновленої «Енергетичної стратегії України на період до 2030 року». Як відомо КМУ доручив саме Міністерству оновити Стратегію, яка перестала відповідати
реаліям сьогоднішнього дня.
   Всі інші органи центральної влади надають при цьому свої пропозиції Міністерству на стадії підготовки документа. Після пропозиції і зауваженья зводять в єдиний документ, він знову відправляється в адресу зацікавленого органу для узгодження. На цій стадії учасник розробки відстоює свою позицію.
   В інші часи без візи учасника розробки подати документ в КМУ було дуже складно. Тим більше це стосувалося концептуальних та принципових документів.

   Що змусило Пашкевича відкрито виступити проти позиції Бойко? Тим більше через офіційний сайт Агентства? Тут вже на журналіста не спишеш, що той не так передав сказане. І ніхто не хотів нікого ображати.
  Плавний графік збільшення частки "зеленої" енергетики запропонований Міненерго у проекті Агентство пропонує замінити на графік великих стрибків. Заснованому, як сказано на " наукових дослідженнях та експертних висновках, фактажі введених в експлуатацію об'єктів та тенденціях їх інсталяції".
   І те, що за словами Пашкевича: "Україна має виконувати зобов’язання у рамках Енергетичного співтовариства, зокрема, доведення до 12% частки енергії з відновлюваних джерел в енергобалансі у 2020р." проти
інших % зазначених Міністерством.  При цьому Пашкевич вказує на цифри в енергетичному балансі, а у Бойко показують цифри в електроенергетичному балансі.
   Чи варто заради цього публічно пред'являти претензії Міністерству?

   На думку Агентства така ситуація є наслідком незлагодженої співпраці галузевих відомств та певного неврахування ними діючої нормативно-правової бази. Іншими словами Пашкевич звинуватив відомство Бойко в найстрашнішому - у непрофесіоналізмі.
  На війні як на війні?
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]