Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.03.2023 12:14

Все буде "фіннес": як спортивні тренування та фінансові успіхи допомагають одне одному?

Голова Правління MetLife в Україні

Раніше я розповідала про спільні риси між спортивними заняттями та керуванням своїми фінансами. Сьогодні – про ресурс, який надають тренування та про те, як добробут допомагає тренуватися ефективніше.

Перший ресурс фітнесу: енергія, яку можна інвестувати

Дослідження, які проводилися ще наприкінці минулого століття, виявили, що під час тренувань працює такий механізм: під час фізичних вправ пульс прискорюється в середньому на 40-50%, збільшується різниця між максимальним та мінімальним артеріальним тиском, це, своєю чергою, збільшує обсяг крові, яку серце викидає за одне скорочення. Через це органи та тканини людини одержують більше збагаченої киснем крові. Наслідок: фізично треновані люди мають працездатність на 20-30% вище від середніх показників.

Куди вкласти цей додатковий ресурс? Варіантів безліч, але я раджу – у власний розвиток! Не в усіх випадках просте збільшення трудовитрат призводить до збільшення доходів, та й загалом – це не найефективніший шлях. Набагато корисніше отримати нові знання та навички: чи то в своїй професії, чи в суміжній, а можна опанувати щось зовсім нове. Це суттєво збільшить ваші можливості, конкурентоздатність та, як наслідок, статки.

Другий ресурс фітнесу: зменшення витрат на ліки та медицину

Згідно з бюлетенем Всесвітньої організації охорони здоров’я, що був опублікований у жовтні 2022 року, підвищення рівня фізичної активності у дорослих та літніх людей:

● знижує смертність від усіх причин, зокрема від серцево-судинних захворювань,

● зменшує ризик захворіти на гіпертонію, рак, діабет 2-го типу,

● запобігає падінням та травмам,

● покращує психічне здоров'я, когнітивні функції та сон,

● допомагає швидше скинути зайву вагу.

Вже багато років працюючи у сфері страхування життя, я дуже добре знаю, які проблеми несуть людям складні захворювання. І тут могло б бути твердження, що саме страхування здатне вирішити всі ці проблеми, але, звісно, воно не зробить усе за вас. Так, значні грошові витрати на лікування та догляд можуть бути компенсовані за рахунок страхування. А що робити зі зниженням працездатності? Як бути з сумнівом у власних силах, що виникає після складних хвороб та заважає йти вперед? Та й ті ж самі грошові витрати на відновлення організму, посилене харчування, лікувальну фізкультуру?

Рішення просте: аніж розв’язувати проблеми зі здоров’ям та витрачати на це гроші, краще цьому запобігти, займаючись фітнесом. А гроші, які ви заробляєте, вкладати в прибуткові активи.

Третій ресурс фітнесу: дисципліна та вольові рішення

Чи знаєте ви, що успішні спортсмени, завершивши свою кар’єру, часто стають не менш успішними бізнесменами? Так, культовий американський баскетболіст Майкл Джордан є власником «Шарлотт Хорнетс» і має успішну лінію кросівок та спортивного одягу під брендом «Джордан». Вінус Вільямс – зірка американського тенісу, яка виграла 7 титулів Великого шолома, зайнялася підприємницькою діяльністю зі своєю компанією V Starr Interiors, що спеціалізується на дизайні інтер'єрів і отримала низку престижних нагород. Загалом перелік може бути довгим, але сенс не в ньому, а в можливостях.

Так, завдяки спортивним досягненням, ці люди мали початковий капітал та ім’я, але справа не лише в цьому, а найбільше – в особистих якостях. Зірки спорту звикли до навантажень, дисципліни та концентрації всіх ресурсів задля втілення цілі. І хоча в нас мова йде не про спорт великих досягнень, а про звичайний фітнес, загальні принципи в обох випадках працюють однаково: мета потребує волі та системних зусиль.

«Ви повинні вірити у себе, навіть коли у вас ніхто не вірить. Тільки так ви зможете перемогти» – це одне із найвідоміших висловлювань Вінус Вільямс. І це працює не лише в спорті, а й у фінансах і бізнесі теж: вирити в себе і продовжувати справу, навіть коли стає дуже важко.

Чи «тренують» гроші: який ресурс для фітнесу надає фінансовий добробут?

Те, що без наполегливості та системності неможливо досягнути результатів у фітнесі – аксіома. Але у кожної людини є певна межа змін, яку важко перетнути за допомогою самих лише тренувань, навіть за найкращими тренувальними програмами. Ця межа визначається особливостями організму людини. Та чи можливо подолати цей барєр? Так, якщо є… фінансова можливість.

Персоналізоване харчування. Для найкращих результатів у фітнесі звичайної дієти може бути замало, і той, хто має достатньо грошових ресурсів, переходить на харчування, адаптоване до індивідуальних потреб людини. Це включає роботу з дієтологом, проведення аналізів на виявлення харчової чутливості, нестачі або надлишку компонентів тощо. Таким чином розробляється оптимальний раціон для підвищення результату тренувань та загального стану здоров’я. Чи є все це дорогим задоволенням? Беззаперечно! Адже і консультації кваліфікованих спеціалістів, і аналізи, і якісний раціон потребують грошових вкладень.

Використання технологій. Зараз ми всі захоплюємось можливостями штучного інтелекту, але він може працювати на нас і в фітнесі. Фітнес-трекери з функцією аналізу даних, монітори сну та розумні ваги – ці гаджети знайомі багатьом з нас. Але технології йдуть вперед, і незабаром зявляться імплантовані пристрої, які роблять можливості аналізу стану людини майже необмеженими!

Вільний час, який можна витрачати на здоров’я. Цей надважливий ресурс з’являється в нас одночасно з виникненням пасивного доходу. Ми можемо витратити його на спа-сеанс, медитацію, велосипедну прогулянку зеленим парком чи будь-яку іншу активність, що зменшує стрес та збільшує радість від життя.

Висновок простий – у здорової людини є всі шанси жити довго, а для цього потрібно протягом тривалого часу мати статки. Чи готові ви вступити в це «чарівне коло» прямо зараз? Тож радимо не гаяти часу, адже для цього потрібно не так вже й багато: відшукати найближчу спортивну залу та почати опановувати фінансову грамотність!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]