Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.10.2024 15:06

Executive освіта в Україні не тільки для бізнесу. Де можуть навчатися держслужбовці?

Директорка CDTO Campus, експертка з управління та GR

Освіта впродовж життя є ключем до професійного розвитку та інновацій, особливо в умовах цифровізації, як показує досвід України.

Я завжди вірила, що якісна освіта перетворює потенціал у великі досягнення. Це трамплін, з якого починається професійна подорож будь-якого фахівця. Але чи лише це про школу, універ, лекції та семінари? 

Впевнена, що ні. Справжня освіта — це навчання впродовж усього життя, можливість виходити за межі традиційного мислення, зрештою знаходити свої сліпі зони та зменшувати їх.

Чому важливо навчатися впродовж життя?

Альберт Айнштайн сказав: «Як тільки ви перестаєте вчитися, ви починаєте вмирати».

Вірно, але драматично. Тому перефразую: як тільки ви перестаєте вчитися, ви починаєте втрачати — перші позиції, шанси на нові досягнення, неочевидні бізнес-рішення тощо.

Згідно зі звітом Міжнародного економічного форуму (WEF) «Future of Jobs Report 2023» навичка навчатися впродовж усього життя залишатиметься основною для професійного розвитку впродовж наступних п’яти років.

Тож із поганого: лідери, які перестають вчитися, пасуть задніх або взагалі «вилітають із гри».

З хорошого: серед керівників тенденція «я все знаю» змінюється на «потрібно вдосконалюватися». Про це говорять і цифри.

Світовий та український досвід у сфері executive education

У 2023 році світовий ринок освітніх програм для керівників оцінювався приблизно в 42,5 мільярда доларів США, а до 2030 року, за прогнозами, досягне 98,6 мільярда доларів США, зростаючи на 12,7% у середньому з 2023 до 2030 року.

Україна також робить великий крок на шляху до розвитку executive education. Мене надихає, що якісні освітні продукти з’являються не лише для лідерів бізнесу, а й публічного сектору.

Адже в часи викликів державі потрібні відповідальні лідери, які впроваджуватимуть інноваційні цифрові проєкти для відбудови України, цифровізації послуг, знищення корупції, забезпечення людяної та прозорої комунікації з державою.

Нові можливості для освіти державних службовців в Україні

Саме тому у 2023 році команда Мінцифри та партнерів ініціювала проєкт CDTO Campus. Це GovTech освіта для держслужбовців, залучених до цифровізації публічного сектору.

Пишаюся тим, що мені випала честь очолити такий проєкт. Одне з перших у світі навчань, що пропонує програми з практичними навичками, як змінювати країну та підвищувати якість життя людей за допомогою технологій для державних службовців.

Разом із партнерами CDTO Campus запустив вісім програм, в яких взяли участь понад 200 студентів. Вони не лише про технічні знання, а й про акцент на лідерських якостях та стратегічному плануванні.

До речі, нам вдалося залучити понад 100 лекторів. У тому числі світових гуру цифровізації з Польщі, Канади, Німеччини та інших країн.

Крім цього, навчання проводять викладачі передових університетів світу — Джорджтаунського, Стенфорду тощо.

Думаю, що їх бажання доєднатися до CDTO Campus — це ще одне підтвердження високого рівня проєкту.

Нещодавно я була присутня на лекції у Ворвіку, британському університеті. Поспілкувавшись зі студентами, було приємно зрозуміти, що український підхід до цифровізації — це взірець для багатьох країн, а наша Дія — повноцінний кейс-стаді.

Відгук світу на досягнення України — це найбільший комплімент, який можна отримати. Хочеться, щоб так було завжди.

Тож плануємо запуск нових програм у межах CDTO Campus. Впевнена, що це буде вагомим досягненням в українській executive освіті та бустером нових цифрових проєктів у країні.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи