Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.10.2014 11:59

Якщо у вас є гроші, ми йдемо до вас ...за речовими доказами

Доки вся країна одягає та підтримує армію, деякі особливо завзяті псевдоправоохоронці розробили і собі схему «волонтерських пожертв», лише відбувається це шляхом майже прямого вимагання.

хапуги.jpg

Доки вся країна одягає та підтримує армію, деякі особливо завзяті псевдоправоохоронці розробили і собі схему «волонтерських пожертв», лише відбувається це шляхом  майже прямого вимагання.

Діючі особи:

1. Слідчий – головний виконавець, він же «бігунець»

2. Прокурор – головний розпорядник, він же «комірник»

3. Суддя – головний хата з краю, він же «відморозко»

Складові:

1. Будь-яке кримінальне провадження здебільшого економічне. Благо для наших учасників групи таких проваджень вже тисячі, дякуючи новому кодексу. Але цікавіше коли провадження економічне і є прив’язка до будь-якого «сумнівного контрагента». Ставки ростуть вдвоє.

Схема дії:

Вибрати контрагентів «пожирніше» і звернутись із запитом про надання документів. Задача – щоб контрагент відмовив  в наданні документів. Тому запит краще зробити геть тупим, щоб юристи контрагента заробили собі балів і стовідсотково було відмовлено в наданні документів.

Після відмови «бігунець» хутко готує клопотання про проведення обшуку і біжить до «комірника». «Комірник» прикидає «вартість» своєї уваги. Здебільшого з математикою туго, тому міряє товарно-матеріальними цінностями  (нові шини для Бумера, нова гвинтівка, часики і т.д.). Якщо напередодні якраз мріяв про нову цяцю, то «бігунець» прибув вчасно і «комірник» дає команду «АЛГА». «Бігунець» також предвкушає для себе «шмат м’яса», а тому хутко мчить до іншого учасника забігу – «відморозко».

«Відморозком»  його тому назвали, тому що він або відморожується коли треба законне рішення прийняти або таке «відморозить» в своєму рішенні, що феміда червоніє.

«Відморозко» взагалі не сильно турбується та не вникає. В нього «прихід» взагалі майже з повітря, а тому нічого не вивчає і навіть не читає, що там «бігунець» наліпив у клопотанні. Ляпнув підпис на вже підготовлений текст і ладно, бо знає, якщо тема спрацює, «комірник» його не забуде.

«Бігунець» - суто з метою зробити картину по страшніше, ліпить у клопотанні, що відшукати хоче «грошові кошти здобути злочинним шляхом». Байдуже, що справу може розслідувати, за якою конфіскація грошей взагалі не передбачена, головне вилучити.

Далі головне – прийшли на ДЄЛО, шум, гам, вилучили кошти, чим більше тим краще, особливо цінується сейф, його полюбляють увозити закритим. Наче адреналіну добавляє, скільки ж там ?

Потім всі вилучені кошти чудово визнаються «бігунцем» речовими доказами. А що? Справа за фактом, підозрюваного немає, арешт нема на кого виносити. Ось і придумали собі «забавку» з метою заробляти собі на хліб та масло. Гроші в сейф, чи на депозит (може і власний). І чекає «бігунець» доки до нього забіжуть або до «комірника».

Потерпілі від такої гри «в вилучалки», звісно хвилюються починають бігати і натрапляють на цілу систему вимагання «пожертв». Хто слабкий на «принцип справедливості» - той здається і кормить «гідру». Кого дістало  - б’ється в правовому полі, але нажаль інколи без результату, бо всі учасники такої РЕГАТИ є єдиним та гидким механізмом.

А головне вся країна потерпає і мовчить…..

Чи на довго?  Не впевнений. Бачу маячить вже GAME OVER.

П.С. Тепер серйозно. Для прокуратури та суду.

Вилучення грошей по провадженням, які розслідуються «за фактом» і не мають підозрюваних, одне суцільне потирання права та корупція, особливо під текст «здобуті злочинним шляхом». І прокуратура, про це знає, бо саме з цього і живе. Сучасні українські бізнесмени, які від себе відривають все, щоб допомогти армії подолати ворога, можуть в якійсь час за допомогою звернутись не до адвокатів, а до тих, кому останні місяці йде їх допомога. А потім може початись інша гра, і її назва не буде такої іронічною, які в цій статті. Думати треба.      

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]