Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.08.2012, 12:43

Танки, БТРи та спецназ МВС можуть увійти в Київ вже 1-го листопада...

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Плюс-мінус кілька днів. Відразу після оголошення ЦВК попередніх результатів голосування на виборах - 2012. Вірогідність розвитку такого сценарію, за певних обставин, може стати реальністю Безумовно, я не стверджую, що буде саме так, але…

Почнуз того, що я нікого не залякую, боронь Боже. Я просто моделюю ситуацію, яку,враховуючи подальший перебіг виборчої кампанії, відкидати не можна .

Сутьполягає в наступному. Правлячий режим не зможе виграти вибори чесно. Для мене -це аксіома. І питання не тільки в рейтингових показниках та об’єктивнійсоціології. Достатньо вийти на вулицю і спитати будь-кого, незалежно відрегіону проживання, в Донецьку, Харкові, Сумах, Одесі, Києві, Львові чиХмельницькому: а як Ви ставитесь до нинішньої влади? Якою буде відповідь здогадатисьневажко, зрозуміло усім. Наразі, їхня реальна межа  до 10-12% «ударногоелекторату», не більше. 

Отже,сьогодні можна не сумніватися, що режим готується до масштабних фальсифікаційрезультатів голосування. Їм необхідне створення суспільної ілюзії перемоги навиборах. Саме тому регіонали будуть застосовувати (і вже нині активно цевпроваджують) маніпулятивні технології, як до, так і  післязакінчення виборів і закриття дільниць. Більш того, своїми останніми«мільярдними ноу-хау», на кшталт встановлення відеокамер на дільницях і т.д.,вони намагатимуться підкреслити демократичність виборчого процесу. Але – цеміф. Вони просто налякані майбутньою поразкою. До речі, відмова ЦВКзареєструвати кандидатами в народні депутати лідера опозиції Юлію Тимошенко іЮрія Луценка - ще одне підтвердження того, що Янукович боїться. Не дивлячись назаклики світової спільноти про негайний допуск репресованих, незаконнозасуджених опозиційних політиків до виборчого процесу, реакції - нуль. Чому?Відповідь проста - страх.

Щобне заглиблюватись у деталі проведення виборчої кампанії партією регіонів та їїсателітів, відзначу, що ці вибори можуть бути визнані недійсними танедемократичними, тобто сфальшованими. Вірогідність цього, за два місяці до дняголосування, особисто я оцінюю як 50/50. І визначать це не тільки українськіспостерігачі та громадські організації-контролери виборчого процесу, а й, впершу чергу, представники міжнародних правових інституцій: ОБСЄ, ПАРЄ та ін.

Виникаєпитання, що за таких умов робити владі? Якщо вже на наступний день післяголосування уся світова спільнота визнає вибори такими, що відбулися зпорушеннями демократичних принципів. Відповідь також проста – чхати вони хотілина увесь цивілізований світ. Адже окупаційний режим Януковича створив для себесвій власний, штучно змонтований «тесный мирок», в якому комфортно тількиособисто диктатору, його мафіозному «клану», владним олігархам та їхприплічникам. Це означає, що за цю безмежну владу Янукович і Ко будуть битисядо кінця, без жодних вагань. Переконаний, що ви погодитесь зі мною в тому, щолояльності, порозуміння, дотримання демократичних цінностей, а також вимогКонституції України та чинного законодавства від нинішньої влади чекати недоведеться. Будуть перти «бульдозером», це для них звично.

Заобставин, коли Об єднана опозиція і Свобода (сподіваюся, що і УДАР , який зайде у ВР, також долучиться до опозиційних сил) переможуть на виборах , ая переконаний, що так і буде, результат потрібно буде захищати. І не тільки вДВК, ОВК, а й, можливо, на вулиці. Масштабним фальсифікаціям потрібно будепротидіяти. Інакше можемо ще на довгі роки опинитися вкримінально-прокурорському ярмі. Це означає, що може статися Новий Майдан або«нова революція свідомості», що, не виключено, стане поштовхом для усуненнярежиму. 

Звичайно,спостерігати спокійно за цим влада не буде, це факт. Вони настільки глибокозасіли на Печерських пагорбах, що підуть на будь-які провокації аби втриматися.От тоді і можна очікувати танки, БТРи, внутрішні війська та озброєний «Беркут»на вулицях Києва. Задача буде поставлена проста: силове придушення можливихакцій протестів громадян. Адже іншої мови, окрім залякувань, побоїщ, арештів тазастосування грубої сили проти мирних демонстрантів вони не знають. За останнідва роки кожному українцю стало зрозуміло, що правляча хунта не зупиниться ніперед чим. Але, з іншої сторони, до людей має прийти прозріння, бо не може такпродовжуватися вічно. Терпець громадян рано чи пізно урветься.

Головнапроблема полягає в тому, чи будуть українці по-справжньому готові до реальногопротистояння режиму заради збереження своєї країни, заради захисту свободи ідемократії, заради майбутнього своїх дітей. Саме так, як би патетично длякогось це не звучало. Поки що люди не готові, але я переконаний, що вже найближчимчасом все зміниться. Обо вязково.

Вцій ситуації ми говоримо виключно про конституційні засоби політичної боротьби,тобто про мирні масові протести на захист законності, дотримання прав і свободгромадян України. На мій погляд, думати про це потрібно вже сьогодні. Згадуючиодну зі своїх останніх публікацій (http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/press-nk/a72869), повторюся, що потрібно всього 100 000 справжніх патріотів - в один час, в одному місці, готових захистити Україну. Все. Цього будедостатньо, щоб жоден танк не виїхав з гаражу, щоб жоден спецназівець непотягнувся до зброї. Крім того, за таких умов, міліціонери-спецназівці самідуже скоро будуть на стороні людей. 

Хочунаголосити, що я молю Господа, щоб найгірший прогноз не справдився. Це щиро.Більш того, десь, на підсвідомому рівні, я сподіваюся, що до такого ніколи недійде. Адже я не тільки громадянин, але ще й батько і син. Несу особистувідповідальність за своїх дітей та батьків перед Богом. І волію, щоб ані моїдіти, ані мої батьки ніколи не побачили будь-якого насилля влади по відношеннюдо власного народу.

Втім,від цих горе-правителів можна чекати чого завгодно, в тому числі і спробизастосування сили проти мирних громадян. Це вже було, і не раз. Сьогодні – цеправда життя. Тому замовчувати такі речі, обговорюючи можливі ситуації, на мійпогляд, також не варто. Потрібно це знати і думати, як діяти у різнихобставинах. Як захистити Україну від свавілля і остаточного знищення нашоїдержави. Отже, як кажуть росіяни: «готовь сани летом…»

Менічасто кажуть: «От ви, опозиціонери, намагаєтесь всіх переконати, що владаобов’язково програє вибори, а ви переможете. А чому ви не думаєте, що владаможе виграти?»

Відповідаю.Я нікого ні в чому не переконую. Я висловлюю виключно свою особисту точку зору,яку аргументую. Погоджуватись чи ні – це особиста справа кожного.

Звичайно,на папері влада виграти може. От тільки чесно вона цього зробити не здатна. Я вцьому переконаний. І безумовно, якби я мав хоч якісь підстави вважати, що вУкраїні відбувається справжня чесна політична боротьба, конкуренція ідей,програм і т.д., я був би тільки радий. От тоді нехай виграють, нема питань.

Але,на жаль, сьогодні все виглядає інакше. Саме тому, стверджую, що  беззастосування «чорних» технологій, без банального підкупу виборців, безманіпуляції свідомістю через зомбування людей в ЗМІ (в першу чергу через телебачення),без жорсткого адмінресурсу, без масштабних фальсифікацій на виборчих дільницях,без залякувань і шантажу, представники правлячого кримінально-олігархічногорежиму перемогти НІКОЛИ НЕ ЗМОЖУТЬ! Крапка. Це моя власна точка зору, яку яготовий відстоювати і доводити.

Зрештою,головне: кожному з нас, прийти на виборчі дільниці і не дати їм змоги вкрастинаші голоси, а значить, не дати вкрасти наше майбутнє.

Власне,у цій публікації я написав про свої перестороги, але переконаний, що вонисьогодні властиві багатьом людям.

Унаступних публікаціях я та ГО «Новий Київ» будемо інформувати широкугромадськість про перебіг виборчої кампанії, оскільки братимемо у ній активнуучасть. Розкажемо і про те, яким чином представники режиму намагатимутьсяспотворити результати волевиявлення, зокрема у Києві.

P.S.Час від часу згадую 2003-2004 роки… Було величезне протистояння, був шаленийтиск на опозицію, були фальсифікації, бійки, був Помаранчевий Майдан… Булаепоха «кучмізму». Втім, порівнюючи сьогодні Кучму і Януковича, підсвідомоспадає на думку, що Леонід Данилович, виявляється, був «милейшей душичеловеком»:)))?…

Тримаймося!З вірою до перемоги!

СлаваУкраїні!

Останні записи