Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.07.2012, 23:20

Про список Об’єднаної Опозиції і не тільки...

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Я не буду балотуватися до Верховної Ради ні в мажоритарному окрузі, ні у виборчому списку.


Залишилоськілька днів до оголошення кандидатів у народні депутати України від Об’єднаноїОпозиції в мажоритарних округах та у виборчому списку.
Написати цей блог мене змусило кілька нещодавніх публікацій у ЗМІ. У нихзгадувалось моє прізвище як ймовірного кандидата від Об’єднаної Опозиції (даліОО) в одному з мажоритарних округів Києва. Запевняю - я про це нічого не знаю.

Ще раніше, протягом останнього року, я неодноразово зустрічав у пресі статті тарізні заяви про буцімто моє «велике прагнення» опинитися у списку «Батьківщини»до ВР. Ну а деякі «писаки» навіть порядкові місця мені визначали. Мабуть зналите, чого не знаю я.
Тоді не реагував, бо не бачив потреби (та й було не на часі). Сьогоднівідповім, щоб остаточно зняти зайві запитання.

Я не буду балотуватися до Верховної Ради ні в мажоритарному окрузі, ні увиборчому списку.


Власне, у 2012-му і не збирався. Про це ще на початку процесу узгодженнякандидатів у ВР я повідомив лідерів опозиційних політичних сил, членів КОД. Ні,це не означає, що у мене немає власних політичних амбіцій. Звичайно, вони є, яку будь-якої виваженої та далекоглядної людини, що займається політикою. Алереалізація моїх майбутніх політичних планів, наразі, не лежить в площинінинішніх виборів у парламент. Чому? Це предмет окремої дискусії.

Таке моє рішення. Оскільки, основною для мене є діяльність безпосередньо встолиці. Адже, по закінченні виборчої кампанії у ВР нас чекає важка битва заКиїв.
Далі. Як політик і громадський діяч головними для себе вважаю проблемуреальної розбудови громадянського суспільства, зміну ментальності українців,спробу переконати їх вийти з інфантильного, розчарованого і розгубленого стану.Люди, рано чи пізно, мають вивільнитися від повної зневіри і перейти в активнуфазу сприйняття політичної реальності. Ми всі разом відповідальні за нашежиття, за наше майбутнє.

Я до кінця залишаюся соратником Юлі. Буду і надалі усіма можливими засобамиполітичної боротьби домагатися її остаточного визволення і боротимуся завизволення України від кримінальної хунти Януковича. Я, ГО «Новий Київ» та СХПє членами КОД та Об’єднаної Опозиції і зробимо все задля нашої спільноїперемоги.

Щиро вірю і сподіваюся, що нам це вдасться.

Втім, залишаю за собою право особистої, публічної реакції на події, щовідбуватимуться і в лавах ОО. В тому числі під час проведення ізакінчення  виборчої кампанії.

Отже, я  не залишатимусь осторонь політичних процесів в Україні.

Ну і на завершення, я б хотів згадати імена тих народних депутатів та громадськихдіячів, яких, особисто мені хотілося б бачити у наступній Верховній Раді.

Це ті люди, за яких я готовий відповісти перед кожним українцем. Це ті люди, зякими, як кажуть, я б пішов у розвідку. Вони пройшли роки справжньої (а недекларативної) боротьби з кримінальним режимом. Ті, хто не зрадили і незламалися.

Вони відкрито боролися з режимом на вулиці, в судах, на наших акціях протесту,не боячись репресій, провокацій, озброєного «Беркуту», кийків та сльозогінногогазу. Від «харківських угод» до ганебного печерського суду, від ДняНезалежності до Лук’янівського СІЗО, від Качанівської колонії до Апеляційногосуду Харкова. Вони чесно  і послідовно виступали у ЗМІ, публічновисловлювали свою громадянську позицію. Саме цих політиків і громадських діячівя хотів би побачити у майбутньому парламенті. Звичайно, переможцями. Саме томувважаю своїм обов’язком згадати імена своїх друзів та соратників по боротьбі.

Отже: Олександр Турчинов, Андрій Кожем’якін, Микола Томенко, Іван Кириленко,Сергій Соболєв, Роман Забзалюк, Андрій Павловський (до речі, автор понад 100законопроектів у соціальній сфері), Юрій Прокопчук, Сергій Власенко, ОстапСемерак, Юрій Гримчак, Олесь Доній, Юрій Стець, Андрій Шкіль, ОлександраКужель, Андрій Шевченко, Андрій Парубій, Олександр Абдуллін, Михайло Волинець,Олександр Дубовий, Олена Шустік, Сергій Міщенко, Марина Сорока, Андрій Сенчеко,Валерій Дубіль, Вадим Коротюк, Євген Добряк, Василь Кравчук, Дмитро Шлемко,Михайло Левінський, Олена Бондаренко, Сергій Пашинський, Віталій Корж, ВалерійБабенко, Олекса Гудима, Юрій Одарченко, Олександр Сочка. Звичайно, в основному,це члени «Батьківщини» Юлії Тимошенко, адже саме ця політична сила булалокомотивом опозиційної боротьби в Україні протягом останніх років. Можливо, якогось не зазначив, вибачте.

Не згадав лідерів інших опозиційних сил, що приєдналися до ОО, бо вони й такусім відомі.

Крім того, безперечно, я і наша команда будемо активно підтримувати і усілякодопомагати нашим друзям і соратникам, що балотуватимуться від Об’єднаної Опозиціїу мажоритарних округах столиці. Це, зокрема: Олександр Бригинець, ВолодимирБондаренко, Микола Даневич, Володимир Ар’єв, Віталій Сташук, Леонід Ємець. Вцих людях особисто я впевнений і готовий підписатися за кожного з них. Зробимовсе від нас залежне задля їхньої перемоги в Києві. Буде важко, але переконаний,що це вдасться. Адже кияни -  освічені люди, з чіткою європейськоюспрямованістю, інтегровані в інформаційний простір та у глобальнісоціально-політичні процеси, що відбуваються як в Україні так і в усьому світі.Вони сприймають «регіоналів» і Януковича як окупаційну владу, що панує  встолиці, а значить, у нас є всі шанси ефективно поборотися і перемогти.

І ще одне. Для мене, як і для мільйонів українців,  був є і залишаєтьсяЄДИНИЙ ЛІДЕР української опозиції - це Юлія Тимошенко!

І, безумовно, вже поряд з нею Юрій Луценко, Арсеній Яценюк та ОлександрТурчинов. Крапка.

Можливо, хтось думає інакше, це його особисте. Але я переконаний, що без участіТимошенко зламати хребет режиму Януковича неможливо. Це аксіома. Тому всепросто: звільнимо Юлю, звільнимо Україну. Це не бравада, не патетика, як комусьможе здатися - це сьогоднішня правда життя.

P.S. Буду нещирим, якщо скажу, що мені подобається все, що відбуваєтьсясьогодні в лавах ОО. Звичайно, не все. І на це є об’єктивні причини. Напевно,є  і «ложка дьогтю». На мій погляд, з’явилося багато випадкових людей,які не мають жодного стосунку до опозиційної діяльності і т.д... Хоча, я можуне все знати, а тому помилятися... Зрештою, ще є час і сподіваюся, що все будегаразд. До з’їзду ОО та оголошення виборчого списку і кандидатів на мажоритарних округахзалишилося кілька днів, тому чекати недовго.

Втім, за будь-яких обставин, головним для нас має бути єднання всіх патріотівнавколо головної ідеї - повалення злочинного, окупаційного режиму Януковича,визволення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та всіх політв’язнів і поверненняУкраїни на демократичний шлях розвитку.

Тримайтеся, друзі! Підтримуйте Об’єднану Опозицію, підтримуйте ВО«Свобода»!

Саме в цьому головна запорука нашого успіху на майбутніх виборах у ВерховнуРаду.

На мою думку Інших реальних опозиційних сил в Україні нема, а про «плюшевих» опозиціонерівзгадувати не буду.

З вірою у перемогу! Слава Україні!

Останні записи