Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2013, 21:09

Вибори у Києві призначать кияни, а не Янукович

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Янукович з Поповим довели столицю до крайньої межі занепаду. Якщо в Києві не відбудуться вибори, то на місто очікує повний соціально-економічний колапс і безвладдя. Коротке інтерв’ю в Gazeta.UA з приводу останніх подій у ВР навколо призначення київських в

Оригінал інтерв’ю тут,подаю без змін та доповнень: http://gazeta.ua/articles/politics/_yakscho-v-kievi-ne-vidbudutsya-vibori-to-na-misto-ochikue-kolaps-shkiryak/488761

Прийняття парламентомза основу проекту постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києваі депутатів Київради, як пропонувала Партія регіонів, не змін ить кардинально ситуації,а лише частково заспокоїть суспільство,  переконаний голова об'єднання « Новий Київ »   Зорян Шкіряк .

Як оцінюєте, що Радавсе ж таки вчора проголосувала в першому читанні постанову про дату виборів вКиєві, а через 2 тижні має намір повернутися до цього документа?

Поведінка Партіїрегіонів щодо призначення виборів мера Києва і депутатів Київради свідчить проїхній страх. Сильна політична сила виграє та програє достойно. Янукович і ПРстосовно Києва поводять себе, як панічні боягузи, бо бояться йти на чесну, відкритуборотьбу та вибори. Тому використовують брудні технології зтрактуваннями певних норм діючого законодавства, впроваджуючи правовий нігілізм.Споглядав вчора в парламенті за голосуванням по Києву. Дивився, як регіоналивиходять після другого голосування . Н еприємні були їхні хіхішки та перешіптування. Навіть випадково почув, як вони сказали проголосування по Києву: « До сих пор не поймут, что все равно в15-м »  

Отже, це голосування —чергов а технологія так званого « розводу » або просто черговогоелементу затягування процесу для того, щоб публічно зняти рівень напруги як всуспільстві, так і у Верховній Раді. Це голосуваннявідбулося лише через справедливе обурення опозиції та киян, яке відбулося післяпершого голосування, коли « регіонали » практично не далижодного голосу. Партії регіонів потрібно було підтримати цю постанову, абипоказати хоч якусь лояльність до тих проблеми, які сьогоднііснують у питанні виборів у Києв і .

Ніколи в житті Янукович як реальний український диктатор не піде на те, абивтратити контроль над столицею напередодні президентських виборів. Томузрозуміло, що в Конституційному Суді вже знаходиться написане на Банковійрішення стосовно проведення чергових виборів депутатів Київської міської ради іКиївського міського голови в 2015 році.


Які можливі сценарії розвитку подій?

Сценарій розвитку подій наступний: нічого з цього не буде, адже питання не будевирішено 2 квітня. Я вважаю, що виборів в Києві не буде. КС висвітлитьроз'яснення, а мотивація буде дуже простою. Єдине, що я не виключаю, що вонипідуть на позачергові вибори міського голови до 2015 року. Знову ж таки — цебуде зроблено лише для того, аби зняти напругу в суспільстві.

Якщо ми 2 квітня побачимо, що вибори не будуть призначені
, то , скоріше за все, « регіонали » підуть на прийняттяпостанови про подовження повноважень нині діючої Київської міської ради до 2015року. Тому, максимум, на що вони спроможні , це позачерговівибори міського голови, який, навіть, якщо буде опозиційним, не зможе активнота серйозно впливати на процеси в раді, яка підпорядкована Банковій.

Тобто виборів не буде?

Я схильний думати, що виборів взагалі не буде, навіть позачергових виборівміського голови, а виборів депутатів в Київраду — точно не буде. Хоча, як
би вонивідбулись і більшість отрима ла опозиція, а це може бути і до 100мандатів, тоді вона змо гла б контролювати столицю,і тоді Київ стане опозиційним містом. Більш того, будь-який головаАдміністрації, який буде призначений Януковичем, при формуванні опозиційноїабсолютної більшості, може бути відправлений у відставку згідно із законом промісцеве самоврядування.


Як розв'язати проблему, що через місяць-два міськрада стане нелегітимною?

Дійсно, найгірше в
цій ситуації полягає втому, що в травні місяці, коли закінчуються повноваження депутатів міськради,вона стає нелегітимною. Це треба розуміти та сподіватися, що ми зможемо цюситуацію поламати. В даному випадку повинні будуть сказати своє слово кияни,котрим нав'язана узурпація, криміналізація влади та фактично намагання вічногоузаконення панування донецького клану.

Як на це відреагують кияни?

В мене немає сумнівів, що кияни налаштовані опозиційно, що вони розуміютьситуацію. Я переконаний, що вони повстануть, проте є певні чинники. Сприятиповстанню киян можуть консолідовані дії опозиційних сил. При узгоджених діяхопозиції, при роз'ясненні людям ситуації, це можливо. Варто усвідомлювати, щоякщо вибори в Києві не відбудуться, то на місто очікує соціально-економічний іправовий колапс. Це буде фактичне безвладдя, що загрожує серйозними проблемамидля життєдіяльності міста, тому і маю надію, що кияни піднімуться.

Людмила ПАРАСКІВА

P.S. Від себе додам.Справді, самі опозиційні сили нічого не вирішать. Нам зараз дуже потрібнапідтримка людей - киян, патріотів. Вибори у Києві - це наш шансперемогти і зробити дуже потужний крок до подальшого усунення режиму Януковичав Україні. Втратити його ми не маємо права. Тому ми разом повинні змусити цюокупаційну владу виконати норми Конституції і провести вибори мера столиці тавибори депутатів Київради 2-го червня.  

Отже, 2-го квітня, о 10.00 під ВР - час « Ч » ! Представники « Батьківщини » , « Свободи » , « УДАРу » , представникигромадських організацій та пересічні кияни, яким не байдужа доля нашого міста , вийдуть на масовуакцію протесту. Наша мета - повернення Києву місцевого самоврядування і негайнепризначення виборів у столиці. Запршуємо приєднатися усіх киян, кому набридложити в « донецькому ярмі » .

Останні записи