Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.05.2017, 17:08

Про що потрібно пам’ятати при підготовці релізу та комунікації з медіа

Маркетингові комунікації. PR. SMM. Digital

Якщо ви знаєте, як готувати прес-реліз, та до кого звернутися зі своїм матеріалом, то навіть районний з’їзд орнітологів може стати топовою новиною у ЗМІ.

Якщови знаєте, як готувати прес-реліз, та до кого звернутися зі своїм матеріалом,то навіть районний з’їзд орнітологів може стати топовою новиною у ЗМІ. 

Щоб переконатися, що ви все робитеправильно, дайте собі відповідь на наступні 5 запитань.

Чицікава тема вашого прес-релізу?

Якщо тема релізу цікава лише керівництвута маркетологам компанії, для якої ви його написали, варто ще попрацювати над нею.Наприклад, випуск нової продукції мало кого може зацікавити, якщо не прив’язатийого до актуальної події, соціальної проблеми або тренду. Щоб історія сталауспішною, потрібно, щоб про неї захотіли говорити (в тому числі в соціальнихмедіа).

Релізлегко сприймається?

Ви можете пояснити ідею релізу іншійлюдині швидко та зрозуміло? Знайдіть когось, хто не «в темі» та спробуйте за 60секунд викласти основну ідею. Якщо людина не розуміє, про що йдеться, або їйпросто не цікаво, потрібно ще попрацювати над матеріалом. Спробуйте підійти донеї з іншого боку. Подумайте, чому це цікаво/корисно/важливо для інших людей.

Виобрали правильний контент?

Вам потрібно відібратинайцікавіші та найважливіші факти. Прес-реліз повинен бути вичерпним, але ненадто довгим – щоб його дочитували до кінця. Дайте журналістам цікаві факти,коментарі, фотографії, цифри – все, щоб вашою історією захотіли поділитися. Щобваш реліз не відправили до корзини, дайте журналістам готовий цікавий матеріал,який можна одразу публікувати.

Виобрали правильних людей?

Перш ніж розсилати реліз, потрібно«познайомитися» з людьми, котрим ви його надсилаєте. Не всі ЗМІ та лідери думокзахочуть публікувати вашу новину – у кожного з них своя тематика та цільовааудиторія. Тому неефективно надсилати один лист на адресу всіх медіа, які визнайшли. Підготуйте якісну базу журналістів та блогерів, які зацікавлятьсявашою темою, і напишіть кожному з них особисто. Можливо сам реліз доведеться підлаштовуватипід те чи інше медіа або блог, виходячи з їх напрямку роботи, стилістики,аудиторії.

Виобрали правильний підхід?

Будуйте комунікацію правильно тазаздалегідь, з перспективою на майбутнє. Скажімо, вам потрібно розіслати релізчерез кілька тижнів. Підготуйте базу журналістів та лідерів думок заздалегідь іпочніть комунікувати з ними вже зараз. Підпишіться на їх сторінки в соціальнихмережах, лайкніть їхні фото, прокоментуйте пости. Якщо вам вдалося налагодити зкимось зв’язок, можна поцікавитися, як саме слід подати ваш матеріал, щобжурналіст його опублікував.

Останні записи