Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.07.2023, 22:03

Парламентська воєнна дипломатія України в Асоціації держав Південно-Східної Азії

Адвокат

Асоціація держав Південно-Східної Азії є важливим для наших ворогів майданчиком. Наразі є можливість, щоб Україна була представлена в цьому важливому регіоні.

Асоціація держав Південно-Східної Азії як театр для парламентської воєнної дипломатії України

Асоціація держав Південно-Східної Азії існує з 1967 року та об’єднує Філіпіни, Малайзію, Індонезію, Сінгапур, Таїланд, Бруней-Даруссалам, В'єтнам, Лаос, М'янму та Камбоджу. До цієї групи наразі намагаються долучитися Папуа Нова Гвінея та Східний Тимор.

На сесії асамблеї АСЕАН, яка відбуватиметься з 5 по 10 серпня 2023 року приїде «нести світле і прекрасне, розносити істину» 4 представники білоруської делегації (із них один – віцеспікер парламенту) та 4 росіяни ( із них три депутати російського парламенту).

Чому для росії та білорусі цей захід важливий? Бо в умовах санкцій, політичного та економічного тиску, який до них застосовується, вибору не так багато. Вони намагаються ще сильніше зав’язати свої інтереси на Азії, а тут в одному місці збереться не просто вся Азія, але і будуть представники Європейського Союзу та його країн, Сполучених Штатів Америки.

Цей майданчик виглядає дуже привабливо для російського МЗС, і саме тому українська дипломатія відстоює необхідність того, щоб Україна була представлена на цьому майданчику.

Україна не може допускати, щоб про неї говорили без її участі. А там будуть говорити. Будуть розповідати про неонацистів, бандерівців, наймасштабнішу геополітичну катастрофу, гегемонію глобального заходу та простого рускага івана – дабрєйшей души чєлавєка, який вивозить українських дітей із-під обстрілів (а на нього ще в суд подають за це).

Питання навіть не тільки в тому, щоб поговорити із представниками країн АСЕАН про ті теми, які нам важливі. Питання в тому, що Україні потрібно розвивати політичні і економічні відносини з такими країнами як Сінгапур. Вдумайтеся, одна із найбільш успішних країн Азії навіть не має дипломатичного представництва в Україні! Посол Сінгапуру в Україні працює із Сінгапуру, і навіть не бажають і не вважають за потрібне відкривати в Україні почесне консульство. Ми їм не цікаві – з їх економікою, розвитком тощо. До речі, Сінгапур присилає на цю Асамблею делегацію із 28 осіб! Не один, не два, і не чотири!

Зрозуміло, що у воюючої держави є зовсім інші пріоритети. Ми не можемо дозволити собі такі розкоші, як деякі наші партнери. Ми не можемо дозволити собі фінансувати великі делегації, ми не можемо допустити, щоб хтось «плутав» Литву з Мальдівами тощо. За інформацією журналістів, наразі всі відрядження скасовані. Але, мені здається, що дуже важливо, щоб політичний наслідок зальоту Арістова не зіграв на руку зовнішньополітичним інтересам наших ворогів.

Останні записи