Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.02.2013, 12:46

Юридичний бутік

Керуючий партнер VSLitigation

Французьке походження слова «бутік» так чи інакше навіює щось неординарне, з певним шармом, який притягує своєю ексклюзивністю.

Французькепоходження слова «бутік» так чи інакше навіює щось неординарне, з певним шармом,який притягує своєю ексклюзивністю. Запозичене, у сферу складних юридичних послуг слово «бутік» привнесло деякулегкість, в той самий час зробивши акцент на індивідуальності процесу наданняюридичних послуг,  на нестандартністьзавдань, що вирішуються.

Ключовоюознакою  юридичного бутіка  є його вузька спеціалізація (одна-двіпрактики). Наступним критерієм  єнайвищий рівень професійної підготовки юристів в межах визначеноїспеціалізації. Також часто характерною ознакою юридичного бутіка називають  невеликий кількісний склад юридичної фірми. Алеце не догма. Цей критерій, на мій погляд, стане рідше застосовуватися уідентифікації юридичної фірми, як бутікової. Пояснюється це доволі просто:зростання бутікової фірми в рамках єдиної практики відбувається дедалі частіше, кількість звернень Клієнтів доспеціалізованих компаній збільшується, що відображає збільшення потреб ринка в вузькоспеціалізованихпослугах.  Зрештою саме таку тенденціюдемонструє юридичний ринок  країнЄвросоюзу.

         Щостосується вітчизняного юридичного ринку, то в умовах загострення конкуренціїна юридичному ринку, складності права, значного збільшення норм, що регулюютьнаше життя, можна впевнено спрогнозувати зростання популярності юридичнихбутіків з вузькими спеціалізаціями.
Останні записи