Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.10.2016, 12:26

Створення скверу у Святошинському районі міста Києва

Створення скверу у Святошинському районі є подією визначальною, особливо, якщо його відкриття пов’язано з подіями, які змінюють Україну щоденно.


Створення скверу у Святошинськомурайоні є подією визначальною, особливо, якщо його відкриття пов’язано зподіями, які змінюють Україну щоденно.

Змінити статус зеленої зони по вул.Чорнобильській ще більше стало нагальним після подій, результатом яких сталавирубка та калічення дерев, можливе будівництво торгового центру.

З самого початку я планувала створенняскверу на території, де ростуть майже столітні сосни, по вулиці Чорнобильській,12. Розпочала збір підписів мешканців на підтримку. Після проведеної зустрічіз місцевим депутатом Прохором Антоненком, Головою Спілки учасників АТО уСвятошинському районі, наші, вже спільні плани, розширилися. Було вирішеностворювати два сквери: по вулиці Чорнобильській 4/56 та по вулиціЧорнобильській,12.

Також була схвалена пропозиція щодоприсвоєння одному із скверів назви «Пам’яті учасників АТО у Святошинськомурайоні». Розпочався процес збору додаткових документів для подачі ПрохоромАнтоненком проектів Рішень на розгляд Комісій Київради.

Допомагаючи у підготовці, мною булипідготовлені звернення до ряду органів для надання роз’яснень по наявнійситуації та сприяння місцевим мешканцям у створенні скверів, які були надісланіза підписом Секретаря Комітету з питань екологічної політики,природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи ВерховноїРади України. Зокрема, депутатські звернення з проханням про сприяння булонадіслано тодішньому очільнику Святошинської РДА Іллі Сагайдаку. Однак, впорушення встановленого законодавством терміну відповідь не надійшла. Відповідьзнайшлась в канцелярії, коли я особисто туди завітала. До речі, відповідьвиявилась відпискою із зазначенням, наприклад, права власності на сусіднюземельну ділянку, законність рішення про виділення якої можна поставити підсумнів.

Попри загальні запевняння, що питаннястворення скверів у м. Києві підтримуються депутатами Київради одноголосно, уході розгляду наших проектів Рішень щодо створення двох скверів не знаходилиодностайної підтримки серед членів Комісій. Не дивлячись на наші виступи знаведеними аргументами на користь надання зеленим зонам статусу скверів, і тимсамим підвищення їх захисту від забудови та забезпечення безпечного такомфортного життя місцевих жителів, рішенням членів Комісій, де розглядалосьдане питання, проекти про створення скверів було повернуто на доопрацювання.

А тим часом, від місцевих жителів почаланадходити інформація про проведення невстановленими особами геодезичних робітна приватне замовлення.

Для підсилення наших позицій увідстоюванні волевиявлення громади щодо створення скверів біля дитячогоігрового комплексу, дитячого садка, школи, поліклініки під час повторногорозгляду проектів Рішень про створеня скверів ми запросили представниківмісцевих жителів, членів Спілки АТО у Святошинському районі. За результатамиобговорення членами Комісій обидва проекти Рішення про створення скверів булипідтримані одноголосно, що відкрило можливість отримати голоси під час розглядуданих питань на черговому пленарному засіданні в Київраді.

Результатом стали Рішення Київськоїміської ради №874/874 та №875/875 від 28 липня Про надання статусу скверуземельним ділянкам, що розташовані на вул. Чорнобильській, 12 та вул.Чорнобильській 4/56 у Святошинському районі м. Києва.

Тепер, завдяки офіційному РішеннюКиївради, сквер пам’яті учасників АТО у Святошинському районі отримав правовийзахист території. Після отриманих погоджень від районного комунальногопідприємства по утриманню зелених насаджень, розпочалися підготовчі роботи допроведення благоустрою у сквері. Районним комунальним підприємством булопроведено роботи з видалення сухостою, впорядковується територія новоствореногоскверу.

Представники Спілки учасників АТО уСвятошинському районі організували розроблення та встановлення закладногокаменю «тут буде сквер пам’яті Святошинцям, загинувши на Сході України. Героїне вмирають !».

Несподіваними, але такими необхідними,стали пожертви для здійснення робіт з облаштування місця встановленняпам’ятного знаку. Як буде сприятлива погода, додатково, навколо пам’ятногознаку будуть висаджені кущі та дерева.

Далі буде.

Останні записи