Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.10.2016, 20:42

Вибух системи

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Нам навіюють, що електронна декларація є черговим «домашнім завданням», які так полюбляють «нарізати» Україні західні друзі.

Впровадження системи електронногодекларування стало черговим фетишем влади, поруч з «безвізом», європейськоюінтеграцією, «реформою» судочинства та іншими беззмістовними гаслами.

Нас стараннопереконують, що декларування статків можновладців в електронному вигляді станекритичним кроком в процесі рішучого подолання корупції в нашій державі. Намнавіюють, що електронна декларація є черговим «домашнім завданням», які такполюбляють «нарізати» Україні західні друзі.

Не будемо вдаватисяу конспірологічні теорії. Адже дехто вважає, що пробуксовка проектуе-декларування може стати лише офіційним приводом для європейських партнеріввідкласти рішення щодо безвізового режиму, а для української влади – аргументомвиправдання власної безпорадності перед суспільством, якому «безвіз» булоурочисто обіцяно ще два роки тому. Замислимося над іншим. Як довго наша владабуде недолугими піар акціями відволікати увагу громади від насправді кричущихпроблем?

Яким чином,наприклад, введення візового режиму з Росією зможе запобігти проникненнювійськової техніки на територію окупованого Донбасу? Так само цікаво уявити, якагенти російської розвідки не зможуть правильно заповнити документи і отримаютьвідмову у в’їзді до нашої держави ще на етапі оформлення візи.

Питання риторичні.Та за ними проглядається непереборне бажання гнилої пострадянської системизмінити обличчя, форму, гасла, але любою ціною зберегти свою сутність.

Наша громадськаорганізація має чітко виражене військово-патріотичне спрямування. Проте мизаймаємося не пропагандою, а конкретними справами. У нашому активі – першікроки зі створення національної гвардії, практична допомога бійцям і ветеранамАТО, вшанування пам’яті Героїв Крут тощо.

Проте ми чудоворозуміємо, що першочерговим завданням з порятунку Української державності єзапуск механізмів економічного зростання. Лише такий підхід дозволить намвистояти у боротьбі з агресором та закласти підґрунтя для якісних змінсуспільної свідомості громадян України.

Стратегія НовоїЕкономічної Політики передбачає тривалий шлях у напрямі вибудови нової моделівідносин між владою, бізнесом та домогосподарствами. В центрі концепції НЕПзнаходиться зміна філософії особистості, як кінцевого споживача і будівникакомфортного для життя та усебічного розвитку індивідуальності середовища угармонії з зовнішнім світом.

Але вже зараз владіслід невідкладно створити умови для життєдіяльності малого та середньогобізнесу – дослівно знести податкові, тарифні та корупційні бар’єри, котрізв’язують будь-які паростки приватної підприємницької ініціативи.

На жаль, сьогодні мине бачимо політичної волі до системних змін. Система пручається, не помічаючивласної агонії. Проте, час вже вичерпано. Судячи з усього, нездатність існуючоїсистеми до еволюційної трансформації може призвести до її драматичногосамознищення. Цей вибух буде гучним та руйнівним. Але паростки нового життя зможутьпробитися на світло лише через її уламки.

 

 

Володимир ВОЛКОВ

Голова Української військової організації «СПАС-23»

 

Останні записи