Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.09.2016, 10:32

НАТО - нас багато, нас не подолати!

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Як і передбачалося, в зоні АТО знову починають гинути українські військові. В цій ситуації бравурна внутрішня риторика Президента різко дисонує з його більш ніж скромними заявами на зовнішній арені.

Напочатку нового політичного сезону президент Порошенко в черговий раз пославдепутатів концептуально, тобто виступив перед ними з програмним посланням.Лідер виглядав переконливо. Принаймні він створював враження людини, котра щировірить у свої ідеологічні постулати і, більше того, вважає, що цю віру з нимподіляє більшість українського суспільства.

Купаспостерігачів помітили новий акцент у дороговказах лідера нації. Відтепер,демократія та європейські цінності стають не то щоб вторинними – перед обличчямнеминучої масштабної російської агресії українська влада орієнтується на сяйвоПолярної зірки, котра відтепер символізує нам наближення доПівнічноатлантичного альянсу. Тобто нас не лякає шлях у мільйони світових років.Головне – розрахувати швидкість і не зламати сенсорні двері, перетин якихсимволізуватиме наш переможний вхід до НАТІВСЬКОГО сузір ’я. У см іливій космічнійодиссеї нам допоможе компас, який, як зазначив спостережливий Порошенко, єсимволом НАТО. Тобто Українське військо має радіти – з компасом в планшеті, намодернізованих радянських танках, без прикриття авіації ми обережно вирушаємо уподорож до Полярної зірки на швидкості 50 км. на годину.

Будь-якийаматор пізнавального каналу Discovery мо же зауважити, що подорож унапрямі сяйва далекої зірки є шлях у минуле, адже світло по дорозі до Землідолає час і доносить нам портрет небесного світила багаторічної давнини.  

Якзауважив Президент, сенсорні двері до НАТО нам відкриті/закриті ще з 2008 року.За цей час Росія силою своєї цілком земної зброї відтяла добрий шматок відГрузії, анексувала Крим, розпочала війну на Донбасі та військову операцію вСирії. При цьому, звійсно, Москва не зазіхала на територію країн-членів НАТО.Але сміливо діяла на теренах пост-радянських держав, які «послідовнонаближаються до натівських стандартів». Отже, кого ми намагаємося ввести воману президентською «безпековою астрологією»?

Які передбачалося, в зоні АТО знову починають гинути українські військові. В ційситуації бравурна внутрішня риторика Президента різко дисонує з його більш ніжскромними заявами на зовнішній арені.

Всімзрозуміло, що Мінські угоди стали мертвородженим дитям. Водночас, ні Берлін, ніВашингтон, ні Москва, ані Париж не бачать їм альернативи. А Київ, тим часом,робить вигляд, що нас все влаштовує, а фактично саботує виконання згаданихганебних для нашої держави угод.

Вцій патовій ситуації вихід бачиться не у віртуальних польотах до Полярноїзірки, а в артикуляції чіткої альтенативи Мінському механізму врегулювання.Таку альтернативу має запропонувати саме Київ!

 

Володимир ВОЛКОВ

ГоловаУкраїнської військової організації  

Останні записи