Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.04.2016, 17:47

Гармонія у новій епосі

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Шлях починається в голові і серці кожного з нас. Не буде нового бачення - не буде нового майбутнього.

На черговій зустрічі дискусійного клубу НЕП говорилиметафізичні підстави майбутнього України. Мова йшла про 3 етапи людськоїеволюції, перетин цивілізацій та пошуку нових стратегій розвитку.

Світ зараз увійшов в нову епоху. Для того, щоб інтегруватив цю епоху, прийняти її цінності та впоратися з викликами варто досягтигармонії, яка стосується особисто тіла, людини, духу. Можна виокремити 3складові - жити в гармонії із собою, із Богом, і з людьми. Для цього вартопройти певний шлях загального розвитку, щоб знайти ту любов до певних речей,які стануть початком любові до світу і розуміння цього світу. Це допоможезмінити свідомість і породити нове покоління - людей, що живуть у суспільстві,вирішують реальні проблеми та протоптують ще невідомі, але успішні дороги.

Мета цієї зустрічі була саме у пошуку таких людей,що готові протистояти викликам сьогодення і шукати шляхи їх рішення. Об'єднавшизусилля, протоптати новий, ще невідомий раніше людству, шлях розвитку держави.Таким чином Україні відводиться роль пологового будинку майбутнього, щопородить самодостатніх громадян України, які своєю енергією нового баченнястануть рушійною силою стратегій.

Коли люди пишуть по класичній моделі про стратегію,то вважають, що без складової парадоксальності не буде результату. Тобто немаєтакої перемоги, яка з часом не стане програшем, і немає такого програшу, якийби не можна було перетворити в перемогу, якщо маєш стратегію. Якими б слабкимита переможеними нас не вважали, завжди залишається шанс здолати суперника щераз і вийти з двобою переможцем.  І цейшлях починається в голові і серці кожного з нас. Не буде нового бачення - небуде нового майбутнього.

Українці здатні об'єднуватись навколо ідеї, а нематеріального буття. Як пригадати, то у всіх революціях українського народуможна знайти бодай одну схожість - ідею: щоб наші діти краще жили. Нашимзавданням є формулювання національної ідеї та стратегій розвитку країни, щопокладуть початок гармонії у новій епосі.

Всі концепції стратегії та напрямів роботи можна презентуватив дискусійному клубі НЕП.  

Останні записи