Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.03.2016, 01:24

Раціональне господарювання: важлива складова переможного проекту

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Філософія турботи про оточуючий світ, підкріплена раціональними розрахунками, згодом відкриє додаткові можливості взаємовигідної кооперації в рамках нової суспільно-економічної моделі для України.

  У своїй діяльностідискусійний клуб «НЕП» керується розумінням того, що «краще зігріватиприміщення, ніж повітря». Тобто усвідомлення важливості вирішення глобальнихпитань не заважає нам вже сьогодні самотужки робити практичні кроки назустрічкращому майбутньому. 

Чергова наша зустрічбула присвячена розвитку «Концепції раціонального господарювання» – програмидій, заснованій на трьох базових принципах.

Першим принципом є оптимізаціякількості природних ресурсів,  котріспоживає національна економіка. Потреба зменшення наших «апетитів», на першийпогляд, входить у відоме протиріччя з логікою життєдіяльності ринковоїекономіки. Проте, саме втілення першого принципу вимагає максимальноабстрагуватися від звичних бізнесових інтересів і керуватися вищимипріоритетами збереження хиткого екологічного балансу в інтересах майбутніхпоколінь.

Допомогти уподоланні діалектичних протиріч, пов’язаних із нашим першим принципом має принципдругий, який вимагає того, щоб сировина,  котра вже потрапила у виробництво (щонайменше40% кінцевого продукту буде потім викинуто на сміття), знову повернулася напереробку. Цим самим ми зможемо принаймні призупинити темпи недалекоглядної,виснажливої експлуатації природних ресурсів.

Третій принцип говоритьпро необхідність поступового створення відповідної суспільної ідеології відповідальногоставлення домогосподарств до вторинної сировини. Існуючі сьогодні психологічнібар'єри та звичайне недбальство краще всього долати ефективною мотивацією. Процесповернення відходів споживання у виробництво має стати не обтяжливимобов’язком, а легким та матеріально вигідним кроком для кожної української сім ї.

З детальноюпрезентацією «Концепції раціонального господарювання» можна ознайомитися за цимпосиланням: https://www.facebook.com/TreeCycle.ua/.Запрошуємо усіх бажаючих поділитися своїми міркуваннями та пропозиціями!

Віримо, щофілософія турботи про оточуючий світ, підкріплена раціональними розрахунками,згодом відкриє додаткові можливості взаємовигідної кооперації в рамках новоїсуспільно-економічної моделі для України.

Наступної середибудемо говорити про не менш важливі речі. Спробуємо спільно сформулюватиконцепцію успішного національного проекту, визначити головні передумовипереможного шляху нашої держави у боротьбі за гідне місце в сучасному світі.Цей шлях буде складний, але цілком можливий до подолання, за умови поєднаннянаших зусиль! 

Останні записи