Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.02.2016, 20:08

Пророк революції

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Україна часто програвала своїм ворогам саме через нав’язування правлячими колами ідей, що стосувалися лише їх інтересів.

 “Як не буде в нас сили, не осягнемо нічого,хоч би все найкраще для нас складалося. Як жеж будемо мати силу, тоді вийдемопобідно з найгіршого лихоліття і здобудемо все, що нам треба”, - цими словамивідомий український революціонер Євген Коновалець характеризував минулестоліття.


             У свою чергу я хочу ними ж охарактеризувати сьогодення.Євген Михайлович вважав, що ідеологія народу й фахово підготовлені спеціалістизавжди вирішували кінцевий результат боротьби. Якщо послатись на історію, то Україначасто програвала своїм ворогам саме через нав’язування правлячими колами ідей,що стосувалися лише їх інтересів.

Все життяпростим українцям не давали змоги освічуватись, розвиватись, формуватиукраїнські засади й звичаї. Нищили общини, угрупування, українські школи тазабороняли рідної мови. Цим самим не залишаючи змоги набувати основних навиківдля стійкої боротьби.

ЗаразУкраїна знову перебуває на стадії нищення української нації і ще досі не здатнапозбавитись «совкової ідеології». Україні весь час заважали осмислити йопанувати власну незалежність вказуючи на недоліки ментальності читехнологічного процесу. Якщо говорити про війну, батько УПА вважав, що дляперемоги, потрібні солдати, які готові платити ціною власного життя заперемогу. Сини і дочки Батьківщини, що здатні боротися і вести за собою інших.

 Сьогодення віддзеркалює слова ЄвгенаКоновальця – у нас є воїни, які борються за свою державу, воїни, що гинуть заїї майбутнє. Сучасне покоління увібрало в себе ті вчення видатних українськихреволюціонерів і почало формувати свою ідеологію, освоюючи слово«незалежність». Борець за самостійність, переконаний Євген Михайлович, повиненмати віру у свою справу, а щоб ця віра не хиталась, потрібно мати підтримку.

 Наша держава має бути забезпечена підтримкою, іякщо нам не готові допомагати інші, ми маємо допомогти собі самі. Українцям часконсолідуватись і розробляти стратегію боротьби з ворогами. Час створювативласну ідеологію та забезпечувати себе ресурсами фахово підготовленихспеціалістів. Час використовувати досвід предків і не боятися бути незалежними.

Останні записи