Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.01.2016, 19:46

TREE cycle. Теза друга – засмічена Україна

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Українські підприємці та громадськість не можуть залишатися байдужими до вирішення болючої екологічної проблеми.

Проблемараціональної утилізації вторинної сировини і відходів виробництва є для Україниоднією з найгостріших, поряд з катастрофічним рівнем зношення основних фондівта об’єктів інфраструктури.

І якщораптова аварія на одному з промислових об’єктів може мати локальнінепередбачені наслідки, то щоденне безперервне «здобрювання» української землі різноманітнимсміттям є свідченням екологічної катастрофи, що розгортається на наших очах і занашої мовчазної згоди.   Сьогодні в Україні площа звалищ (близько 6-7% території країни!) перевищує площу об'єктів заповіднихзон. Щороку утворюється більше 10 тисячнових несанкціонованих місць сміттєсховищ. За останні10 років площа полігонів і звалищ для захоронення відходів зрослабільш як удвічі.

Такакритична ситуація прискорює деградацію ґрунтів та водного фонду, забруднюєповітря, звужує ареал відносно комфортного та безпечного життя для українськогонаселення. Сумна статистика щороку фіксує збільшення рівня онкологічноїзахворюваності та на хвороби дихальних шляхів в нашій державі.

Українськіпідприємці та громадськість не можуть залишатися байдужими до цієї болючоїекологічної проблеми, механізми вирішення якої, на нашу думку, знаходяться усоціально-економічній площині.

Соціологипідрахували, що що пересічний американець з більшою ймовірністю піде здавати стару річ в переробку, ніж приймеучасть у голосуванні на чергових виборах . Отже,питання у правильному стимулюванні соціальної поведінки?

Як ми вже згадували, Українапотенційно може збирати і переробляти до 20 млн. тонн вторинної сировини в рік.А відповідний позитивний вплив на екологічну ситуацію за рахунок зменшеннязвалищ і викидів шкідливих речовин у природне середовище важко будепереоцінити.

Тому нами і було прийнято рішенняпро запуск проекту раціонального господарювання « TREE cycle », концепцію якого ми відкриваємо для широкого загалу громадян України.
Останні записи