Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.12.2015, 15:13

Ради чого ми боремося з корупцією?

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

У чому сьогодні життєвий інтерес громадянина України?

Психотиплюдини формується у перші місяці буття.

Конфлікт ізсоціумом виникає в дитині одночасно з усвідомленням своєї самотності у боротьбіз життєвими перешкодами.

Змагання із своєюсутністю триває в нас до самої смерті і завершується лише у спогадах нашихнащадків.

Сьогодні,під час Другого антикорупційного форуму, ми спостерігаємо чергову спробуподолати самих себе, захищаючись від реальності теплою ковдрою найкращихпобажань.

У чомусьогодні життєвий інтерес громадянина України?

Матинадійний матеріальний фундамент – зарплатню, пенсію або власний бізнес - щобдихати «повним» повітрям, вживати чисту воду і мати можливості для спокійногоіснування та відтворення своєї Родини.

Всьогоднішніх умовах, зловісна «корупція», як форма взаємовигідної компенсації спільнихзусиль за правилами гри тіньової економіки, лише допомагає нашимспіввітчизникам вирішати нагальні проблеми, котрі принципово не здатне розв’язатикерівництво країни.

Томусьогодні важливо наступне:

-         Припинити використанняантикорупційної риторики в якості засобу агресивної політичної гри (саме гри,оскільки публічні звинувачення мають завжди закінчуватися конкретними судовимирішеннями);

-         Максимально звузитивікно можливостей для корупційних вчинків на побутовому рівні (шляхомпідвищення матеріального добробуту населення), перегулювати підприємницькудіяльність, запровадити електронне урядування тощо;

-         Піти шляхом трансформаціїзаконодавчого поля з метою маргіналізувати корупційні ризики до природнього рівнярозвинутих країн.

Наскількиреалістичні ці кроки?

Все колисьбуло нам досяжним, оскільки всі ми були дітьми.

Останні записи