Особисто яне маю ілюзій щодо появи ближчим часом на вищих щаблях вітчизняної політики принциповонових за духом особистостей. Українців, жодним чином не обтяжених негативним досвідомфункціонування суспільно-економічних відносин в нашій державі, не існує вприроді.

Разом з тим,активізація суспільної активності в сфері подолання корупції сьогодні єнеобхідною, як ніколи. Питання лише у пріоритетних напрямах її спрямування.

Безумовно,очищення влади і викриття фактів корупції на найвищому рівні є важливимзавданням, відповідним суспільним очікуванням. Практичні досягнення в цій сферіздатні додати вістів будь-якій політичній силі.

Проте, воснові концепції боротьби з корупцією має бути послідовне створення належних законодавчихумов для поступової маргіналізації корупційних чинників і можливостей у всіхсферах життєдіяльності суспільного організму.

І чи не найголовніше– марними будуть сподівання істотно подолати корупцію в злиденній країні. Томунаші спільні зусилля мають спрямовуватися на впровадження раціональних моделейгосподарювання, здатних забезпечити швидке економічне зростання.

А політика вцьому процесі є лише звичайним вторинним ресурсом, адже першоджерело владиналежить безпосередньо народу.