Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.12.2015, 15:30

Коли скупий платить тричі

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Податкові реформи, спрямовані на знищення малого та середнього бізнесу.

Уряд спростовує звинувачення в корупції. Уряд закликає не розхитуватиситуацію. Уряд вважає усіх своїх опонентів ворогами стабільності і Української державності.

Чому українці повинні погодитись на збереження Уряду, який має фактичнонульовий рейтинг суспільної довіри?

Можливо, урядовці пропонують нам плани, які дозволять блискавично відновитиекономічне зростання наступного року?

Так, Уряд виношує певні проекти. Однак їх зміст викликає виключно сум тазанепокоєння…

З незрозумілих для невтаємниченої людини причин, Кабмін нав’язує депутатамВРУ необхідність невідкладного прийняття змін до Податкового кодексу (хоча,законодавство допускає прийняття таких змін не пізніше, ніж за півроку допочатку нового бюджетного періоду). Мовляв, без цього не буде бюджету на 2016рік та, головне, це є вимогою МВФ та інших «благодійників» України.

Питання, хто ким маніпулює в цій ситуації, залишалося б риторичним, якбипропоновані Мінфіном податкові новації сприяли виходу з безпрецедентної всучасній історії України кризи. Проте, у запропонованих «реформах»простежується лише бажання витягнути останні обігові кошти з економіки, яка ібез того «дихає на ладан».

Середньозважене підвищення ставок оподаткування та фактична ліквідаціякатегорії «спрощенців» руйнує перспективи виживання, передусім, малого та середньогобізнесу.

       У разі, якщо згадані проекти Уряду будутьвтілені у життя, усім ми ризикуємо заплатити за помилку керівництва,щонайменше, тричі: втратою робочих місць; згортанням внутрішніх інвестицій;відсутністю перспектив соціально-економічного розвитку у найближчі роки. 
Останні записи