Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.12.2015, 00:14

Еволюція має параметр ускладнення

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Еволюція має параметр ускладнення, деградація ж - простоти. Сьогодні не діє принцип "будь простіше і люди до тебе потягнуться" - будеш простіше і люди тебе затопчуть.

Попри всілякі зусилля влади, сьогодні все ж бувпроведений круглий стіл на тему: "Шовковий шлях-стратегічний вихідУкраїни". У зв'язку з тим, що Україна є серцем, а саме духовнимперехрестям на якому сходяться як мінімум 3 світові цивілізації, ми маємо правона визнання й реалізацію власного потенціалу. Взяти участь у "Шовковомушляху" означає співпрацювати з державами, а не лише бути для них прохіднимдвором.

 СьогодніУкраїна висить над прірвою із зав ' язанимируками і ногами, тобто знаходиться в стані жертви. І щоб врятуватися нам требапрокинутися, тобто змінити свідомість громадян. Лише змінивши потік своїхдумок, погляд на світ та власні принципи, ми зможемо врятувати нашу державу. Лишепоглянувши на сьогодення з іншого боку, змінивши підходи до вивчення сучаснихвикликів суспільства, можна побачити, що справжньою причиною війни на Україні єбоязнь Росії прямих стратегічних взаємовідносин з Китаєм. Ні про яку політичну,економічну чи територіальну підоснову не може йти і мови - це лише страхвивільнення української держави із оков Російської імперії. І найцікавіше те,що Китай так само боїться Росію, як Росія Китаю. В той же час ми не чуємоправди ні з одних вуст про страхи й проблеми держав. У зв'язку з цим Українамає шанс скористатися ситуацією і перетворити вуличний двір на точку контролю,де будуть запитувати й прислухатися до її думок.

Пропоную підтримати ідею створення свого роду міжнаціональногооб'єднання Інституту громадянського суспільства, який би зміг доносити догромадян прості речі, які б стимулювали мотивацію пошуку свого місця. Він биміг швидко реагувати на сучасні реалії і робив спроби вирішення поставленихзадач. Важливо лише вчасно зрозуміти, що нам потрібно змінити точку погляду насвітові процеси й викинути всі засади радянської ідеології. Потрібно такожорганізовувати платформи, які б давали нам постійні виклики  і ризики відштовхуючись від яких і починалисяб зміни у державі. Адже там, там де є глобальні небезпеки є і  глобальні можливості. Еволюція має параметрускладнення, деградація ж - простоти. Ніколи нічого легко не давалося і замісцем під сонцем треба боротися. Сьогодні не діє принцип "будь простіше ілюди до тебе потягнуться"  - будешпростіше і люди тебе затопчуть. Так само і наша держава маючи ресурси йпотенціал повинна пропонувати свої ідеї і виставляти свої умови.

Настав час не лише змінювати світ, а йтрансформувати його під себе. На нинішнє покоління випала почесна місія змінитисвіт, і передусім ті країни, які потребують змін негайно. Людству требафундаментальні зміни, що трансформують самі духовно-моральні таінституційно-політичні засади устрою сучасного суспільства, а відтак - сформуютьнову  глобальну етику міжнаціональних іміжцивілізаційних відносин між людьми, народами та державами в умовах глобальноївзаємозалежності. Ми маємо захистити власні інтереси, інтереси суспільства йУкраїни. Співпрацюючи разом із суспільством над цим проектом ми зможемозарадити хоча б частині нагальних проблем, на які часу у влади, на жаль, невистачає. Думки й старання кожного мають бути почуті, мають бути оцінені, миготові вислухати ваші пропозиції, готові з вами співпрацювати, лише за однієїумови - ви теж бажаєте змінити країну на краще та виправдати на ділі її несправедливозаплямоване обличчя.

Останні записи